Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
23/01/2003

3ο Παγκόσμιο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ - Αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλου

3ο ΠαγκόσμιοΚοινοβουλευτικό ΦόρουμΑποσπάσματα από τηνομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλου

Στο 3ο Παγκόσμιο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ μίλησε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος στη συζήτηση με θέμα: "Κοινοβούλιο και Ειρήνη. Ο ρόλος των κοινοβουλευτικών στην ανάπτυξη της δημοκρατικής κοινωνίας".

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε, μεταξύ άλλων:

"Οι βουλευτές, εκπρόσωποι λαών και κοινωνιών στα δημοκρατικά κοινοβούλια θέλουν να υπάρχει ο πλανήτης για να μπορούν να τον ζουν, διαρκώς και με αξιοπρέπεια, όλοι οι λαοί, με όλα τα δικαιώματα, με ανθρώπινη ανάπτυξη και δημοκρατικές εγγυήσεις για όλους.

Τα κοινοβούλια αγωνίζονται για τη συνεργασία των λαών. Εκφράζουν τον πλουραλισμό των κοινωνιών, την πολυμορφία και τη διαφορετικότητα των λαών του πλανήτη.

Τα Κοινοβούλια αγωνίζονται για την αλληλεγγύη και για την ειρήνη. Οι δρόμοι της ειρήνης είναι οι δρόμοι της ζωής, για ένα διαφορετικό κόσμο, για έναν διαφορετικό αιώνα.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Αγγλίας μιλάνε για προληπτικό πόλεμο εναντίον του άξονα του Κακού και της τρομοκρατίας.

Τα κοινοβούλια να φωνάξουν στους κ.κ. Μπους και Μπλερ ότι αυτό που ονομάζουν "προληπτικό πόλεμο" είναι ένα ακόμα έγκλημα επίθεσης κατά της ανθρωπότητας. ΄Ότι η στρατηγική του προληπτικού πολέμου είναι στην ουσία η στρατηγική του διαρκούς πολέμου, που θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε έναν εφιαλτικό αιώνα.

Η ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού, με την παγκοσμιοποίηση της αγοράς και με την παγκοσμιοποίηση της στρατιωτικής ηγεμονίας των ΗΠΑ, καταστρέφει την ανθρώπινη ζωή, τον πολιτισμό, τα συλλογικά αγαθά των κοινωνιών, τα μνημεία της φύσης και το περιβάλλον, τη Δημοκρατία.

Τα Κοινοβούλια να υπερασπιστούν την ουσία της Δημοκρατίας.

Τα Κοινοβούλια να μπουν μπροστά στο κίνημα εναντίον του πολέμου. Να πουν στους κ. Μπους και Μπλερ: Σταματήστε τον πόλεμο, Καταστρέφετε τον πλανήτη. Καταστρέφετε τη Δημοκρατία.

Η ελληνική κυβέρνηση, που ασκεί την Προεδρία στην Ε.Ε., οφείλει να μην ξεχάσει ούτε στιγμή ότι ο ελληνικός λαός λέει όχι στον πόλεμο. Θέλει να μην προσυπογράψει τον πόλεμο η Ευρώπη. Να μην γίνει η Ε.Ε. ο πολιτικός κλώνος των ΗΠΑ. Η Ευρώπη να αγωνιστεί για μια πολυδιάστατη στρατηγική σταθερότητας και ασφάλειας, που θα εμποδίσει τον κ. Μπους να γίνει αυτοκράτορας της παγκοσμιοποίησης στη νέα τάξη πραγμάτων.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2003, Παγκόσμια ημέρα κατά του πολέμου, όλα τα κοινοβούλια και όλοι οι λαοί ολόκληρου του πλανήτη να υπερασπιστούν την ειρήνη έναντι του πολέμου, να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία έναντι της ηγεμονίας της βίας".

To Γραφείο Τύπου