Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/10/2010

Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με τον αριθμό των εγγεγραμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ και τις απολύσεις τον Σεπτέμβριο του 2010

Σχετικά με τον αριθμό των εγγεγραμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ και τις απολύσεις τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση με τη σκληρή λιτότητα και την ανοχή της στις ανεξέλεγτες απολύσεις ρίχνει λάδι στη φωτιά της ανεργίας. Να παρθούν τώρα μέτρα για το σταμάτημα των απολύσεων και τη στήριξη των ανέργων.

«Οι πολιτικές τρόικας - κυβερνήσης μείωσης των μισθών και συντάξεων, δραματικής συρρίκνωσης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και αύξησης των έμμεσων φόρων, πολιτικές που προβλέπεται από το σχέδιο προϋπολογισμού του 2011 ότι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, οδηγούν σε βάθαιμα της ύφεσης, σε καταστροφή τους μικρομεσαίους και σε μαζική ανεργία και φτώχεια τους εργαζόμενους.

Τα συνεχή δώρα της κυβέρνησης στις μεγάλες επιχειρήσεις και η ανυπαρξία των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών έχουν αποθρασύνει πολλούς εργοδότες που με πρόσχημα την οικονομική κρίση προχωρούν είτε σε πογκρόμ μαζικών απολύσεων είτε με την απειλή της απόλυσης μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο που να διεκδικήσει την αποδέσμευση της χώρας μας από το μνημόνιο, την επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους και την αναπτυξιακή παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας με ριζική αναδιανομή εισοδημάτων προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και πολιτικές στήριξης  της πλήρους και σταθερής εργασίας.

Αυτό που σήμερα προέχει είναι η άμεση κινητοποίηση εργαζομένων και συνδικάτων για να μπει ένας φραγμός στις απολύσεις και για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την οικονομική και κοινωνική στήριξη των ανέργων.»

To Γραφείο Τύπου