Skip to main content.
13/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ: Επίσκεψη Κ. Πουλάκη στην Αναπτυξιακή Καρδίτσας

Συνάντηση με τους εργαζομένους και το διευθυντή της Αναπτυξιακής Καρδίτσας είχαν το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Πουλάκης, επικεφαλής του περιφερειακού αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ν. Καρδίτσας Ηλίας Τσιαμαντάς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο υποψήφιος άσκησε κριτική στον τρόπο που έως σήμερα αντιμετωπίζει η Πολιτεία  τις αναπτυξιακές εταιρίες στο σύνολό τους και αναφέρθηκε εκτενέστερα στη συμβολή τους ως κοινωνικού οικονομικού φορέα, στην τοπική ανάπτυξη.

«Είναι πολύ σημαντικό το να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Αναπτυξιακής Καρδίτσας, καθώς μέσω των προγραμμάτων που έχει κληθεί έως σήμερα να διαχειριστεί, έχει δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη του νομού, προσελκύοντας επενδύσεις που τονώνουν την τοπική οικονομία. Η αιρετή περιφέρεια θα πρέπει να αναδείξει αλλά και να αξιοποιήσει ακριβώς αυτό το ισχυρό “χαρτί” που έχει στα χέρια της, ώστε να συμβάλλει στην εισαγωγή καινοτομίας στο παραγωγικό, κοινωνικό και πολιτιστικό σύστημα της  περιοχής, αλλά και να μπορεί να αναδείξει την τοπική κουλτούρα και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίς το απόγευμα, ο κ. Πουλάκης επισκέφθηκε τους χώρους της 10ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας, ενώ αργότερα μίλησε σε συγκεντρώσεις στα χωριά Φράγκο και Μητρόπολη, όπου ανέπτυξε τις θέσεις του συνδυασμού για την αυτοδιοίκηση και τις προτάσεις του για την αγροτική ανάπτυξη και ζητήματα του ν. Καρδίτσας. Νωρίτερα το πρωί ο υπ. αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε επίσκεψη στα ΚΑΠΗ και συναντήθηκε με τους εμποροβιοτέχνες του νομού.

Καρδίτσα, 13/10/2010