Skip to main content.
13/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Περιοδείες του υποψήφιου περιφερειάρχη Θανάση Πετράκου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1) Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου το πρωί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του νομού Μεσσηνίας επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο, τη Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Καλαμάτας, τα ΕΛΤΑ και το ΙΚΑ Καλαμάτας.

Κατά την επίσκεψή του στη Διεύθυνση Δασών και στο Δασαρχείο δήλωσε: «Η απαξίωση και η υποβάθμιση των δασικών υπηρεσιών συνεχίζεται. Δυστυχώς κανένα συμπέρασμα δεν βγήκε από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση διαλύει στο τέλος του 2010 και το Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και δεν απαντάει ποιος φορέας θα αναλάβει τη διαχείριση των 135 εκατ. ευρώ που είναι αδιάθετα, με κίνδυνο αυτά να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για το γεγονός ότι οι πυρόπληκτοι και οι σεισμόπληκτοι να περιμένουν ακόμη την κρατική αρωγή, την ώρα που υπάρχουν διαθέσιμα τόσα χρήματα για την αντιμετώπιση των πληγών που δημιούργησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007».

Στη συνέχεια στο ΙΚΑ, ο Θανάσης Πετράκος αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων για την τεράστια εισφοροδιαφυγή που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια και τις συνεχείς χαριστικές ρυθμίσεις που γίνονται, με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να δανείζεται για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Επίσης αναφέρθηκε στην τελευταία απόφαση του ΙΚΑ να μη χορηγήσει θεραπευτικά υποδήματα στους διαβητικούς λόγω υψηλού κόστους!!! και τόνισε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση βάζει τις ανάγκες των πιστωτών της χώρας πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων και κυρίως των ασθενών και μετατρέπει το ΙΚΑ σε «βρικόλακα» που για λίγα ευρώ προτιμά να καταδικάσει σε ακρωτηριασμό τους διαβητικούς. Ζητάμε από την αρμόδια υπουργό Εργασίας να ακυρώσει άμεσα αυτή την άθλια απόφαση του ΙΚΑ και να εγκρίνει τη χορήγηση θεραπευτικών υποδημάτων, ώστε να αποτρέπεται ο ακρωτηριασμός των ποδιών τους».

2) Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου ο Θανάσης Πετράκος θα επισκεφθεί το Κρανίδι και την Ερμιόνη και θα περιοδεύσει σε υπηρεσίες και καταστήματα της περιοχής και το βράδυ θα μιλήσει σε συνεστίαση φίλων του συνδυασμού στο Κρανίδι.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ