Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/10/2010

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις πληροφορίες για μεγάλη αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος του 2009 και του χρέους από τη EUROSTAT

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΙΚΑ: «ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΑΠΑ, ΝΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΠΕΝΤΕ-ΕΞΙ»

Ο Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για μεγάλη αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος του 2009 και του χρέους από τη EUROSTAT, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Είναι απολύτως απαράδεκτο και υποτιμητικό της νοημοσύνης των πάντων,  κυβέρνηση και EUROSTAT  να κάνουν λόγο, μετά την παρέλευση τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος, για νέα μεγάλη αναθεώρηση προς τα πάνω, του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2009 και του δημόσιου χρέους. 

Δεν ήξεραν επί τόσο καιρό; Δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους όταν κατέγραφαν το 2009 έλλειμμα και χρέος;  Κορόιδευαν τον ελληνικό λαό; Ή μετέρχονται απαράδεκτων μεθοδεύσεων για να εξυπηρετήσουν νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς; 

Η τακτική κυβέρνησης-τρόικας, με όχημα την EUROSTAT, θυμίζει το «βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε- έξι»

Πολύ φοβούμεθα ότι κυβέρνηση και τρόικα, με όχημα την EUROSTAT, χρησιμοποιούν την «τρομοκρατία» της νέας αύξησης των ελλειμμάτων και των χρεών  για να προωθήσουν ένα νέο βρώμικο πακέτο αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων για το 2010 και το 2011, πολύ πιο επώδυνο από εκείνο των 10 δισ. που περιέχεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011.

To Γραφείο Τύπου