Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
24/01/2003

Πολιτική και οργανωτική συνεργασία μεταξύ Κόμματος Εργαζομένων Βραζιλίας και Συνασπισμού

Ουσιαστική συνεργασία μεταξύ του Κόμματος Εργαζομένων Βραζιλίας (Ρ.Τ.) και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, αποφάσισαν κατά τη δίωρη συνάντησή τους, ο Γερουσιαστής ALOIZIO MERKADΑNTE, στενός συνεργάτης και από τα νέα ηγετικά στελέχη του Προέδρου Λούλα και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Αποφασίστηκε η ανταλλαγή στελεχών στους τομείς: συνδικαλιστικών αγώνων, αυτοδιοίκησης, κοινωνικών κινημάτων και κομματικής οργάνωσης και προβολής.

Επίσης, αποφασίστηκε συνεργασία μεταξύ των Ινστιτούτων πολιτικής έρευνας και κοινωνικού προβληματισμού CAJAMΑR στη Βραζιλία και "ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ" στην Ελλάδα.

Τέλος, συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ρ.Τ στην Ελλάδα και συμμετοχή της σε πολιτικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.

Δήλωση του ALOIZIO MERCADANTE

Ο Γερουσιαστής MERCADANTE έκανε, μετά την συζήτηση με την αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, την παρακάτω δήλωση:

"Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, στα πλαίσια του 3ου Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ στο Πόρτο Αλέγκρε. ΄Ένα φόρουμ που δίνει τη δυνατότητα σε διαφορετικά ρεύματα της παγκόσμιας κοινωνικής και πολιτικής αριστεράς, τα κοινωνικά κινήματα να ανταλλάξουν εμπειρίες, να αναπτύξουν σχέσεις με στόχο την κοινή δράση εναντίον της φτώχειας, της κοινωνικής αδικίας, του νεοφιλελευθερισμού και του πολέμου.
Θεωρούμε ότι ο πόλεμος που προετοιμάζουν στο Ιράκ πρέπει να αποτραπεί και να βρεθούν λύσεις στα πλαίσια της διπλωματικής οδού και του διαλόγου.
Η νίκη του κόμματος των Εργαζομένων και του Προέδρου Λούλα στη Βραζιλία είναι αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου αγώνα του λαού της Βραζιλίας, αλλά και των άλλων λαών της Λατινικής Αμερικής, που αντιπαλεύουν το νεοφιλελευθερισμό.
Το εγχείρημά μας είναι δύσκολο και σύνθετο, αλλά ταυτόχρονα ελπιδοφόρο. Η πρόκληση για μας είναι η ανάπτυξη ενός άλλου, διαφορετικού κοινωνικού και πολιτικού μοντέλου.
Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική αντιπροσωπεία, και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο, για τη συμμετοχή του και τη συνεισφορά του. Θέλουμε να εγκαινιάσουμε μια νέα περίοδο σχέσεων ανάμεσα στα κόμματα μας και ελπίζω σύντομα να έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε".

Δήλωση του Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ στα ΜΜΕ της Βραζιλίας, για την συνάντηση με το ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

"Στη Βραζιλία γεννιέται η μεγάλη ελπίδα για την πολιτική αλλαγή. Αυτή η μεγάλη ελπίδα θέλει και τη μεγάλη διεθνή αλληλεγγύη και στήριξη. Να κερδίσει η νέα Βραζιλία ένα διαφορετικό μέλλον, συνδυάζοντας αποτελεσματικά την κοινωνική πάλη με τη θεσμική πάλη. Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής να αποφασίζουν για το μέλλον τους. Να προχωρήσουν πιο πέρα από τις πικρές εμπειρίες και τις επεμβάσεις, που έχουν υποστεί."

To Γραφείο Τύπου