Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/10/2010

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Τ.Κουράκη με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και τα κρατητήρια και ιδιαίτερα στη φυλακή των Διαβατών

Στην Ελλάδα του εφιαλτικού Μνημονίου αποκλείονται και οι αποκλεισμένοι

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Τάσος Κουράκης με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και τα κρατητήρια  και ιδιαίτερα στη φυλακή των Διαβατών  έκανε την εξής δήλωση:

«Καζάνι που βράζει οι φυλακές. Τα προβλήματα άλυτα συσσωρεύονται και ο συνωστισμός που επικρατεί τα επιδεινώνει. Το μνημόνιο  και η οικονομική κρίση  πλήττει ιδιαίτερα  τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Οι ήδη κοινωνικά αποκλεισμένοι κρατούμενοι στις φυλακές και τα κρατητήρια περνούν πλέον στον αφανισμό καθώς τους αντιμετωπίζουν ως κοινωνικά απόβλητα.

Έχουμε φθάσει στο σημείο οι κρατούντες να έχουν μειώσει και το φαγητό στους κρατουμένους.

Στη  Θεσσαλονίκη περιφέρουν επί ώρες κλεισμένους σε κλούβες τους κρατουμένους, χωρίς να ξέρουν πού να τους ¨αποθηκεύσουν¨, στοιβάζοντάς τους στην απομόνωση και στα πειθαρχεία.

Στις φυλακές Διαβατών δεν αντέχουν ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις, στηλιτεύοντας την «αδιαφορία»του Υπουργείου και με βασικά αιτήματα την αποσυμφόρηση των κρατουμένων και την αύξηση του προσωπικού.

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης  για την αποσυμφόρηση είναι ανεπαρκή. Η κοινωνική κρίση αυξάνει διαρκώς τον πληθυσμό της φυλακής. Χρειάζονται μέτρα εδώ και τώρα. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν μπορεί να εγκλωβιστεί  στο μνημόνιο. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ  ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ.

»

To Γραφείο Τύπου