Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/10/2010

Αλληλεγγύη με τους πυροσβέστες της Αττικής

Τους πυροσβέστες που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος διεκδικώντας δίκαια εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, επισκέφθηκε το πρωί ο Πάνος Τριγάζης, υπεύθυνος από την ΚΠΕ του ΣΥΝ για τα σώματα ασφαλείας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστών, Αρχιπυροσβεστών και Πυρονόμων Αττικής Γ. Παναγιωτακόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ Τ.Δαλκαφούκη, Κ. Καββαδία και Π. Παντέλιο, ο Π. Τριγάζης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η ικανοποίηση των αιτημάτων των πυροσβεστών είναι επένδυση στη ζωή και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα είναι η πιο πυρόπληκτη χώρα της Ευρώπης και η Αττική είναι από τις βαρύτατα πληγωμένες περιοχές της από τις πυρκαγιές. Αν είχαν εξαχθεί τα σωστά διδάγματα από την κυβέρνηση θα είχε προχωρήσει σε γενναία στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος, που ο ρόλος του είναι καθοριστικός για την σωτηρία ανθρώπινων ζωών και την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν πανελλαδικά περίπου 4000 κενές οργανικές θέσεις πυροσβεστών εκ των οποίων περίπου 1500 στην Αττική.

Είμαστε αλληλέγγυοι με το συνδικαλιστικό κίνημα των πυροσβεστών, που αποτελεί δραστήριο κομμάτι του ευρύτερο δημοσιο-υπαλληλικού κινήματος. Η παράταξη «Αττική Συνεργασία – ΟΧΙ στο Μνημόνιο» με επικεφαλής τον Αλέξη Μητρόπουλο θεωρεί τους εργαζόμενους στο πυροσβεστικό σώμα, όπως και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, κρίσιμο παράγοντα στο οικολογικό της πρόγραμμα».

To Γραφείο Τύπου