Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
29/01/2003

Για τα απανωτά κρούσματα ντόπινγκ στον ελληνικό αθλητισμό

Ανακοίνωση τουΤμήματος Αθλητισμού του ΣΥΝ

Τα νέα απανωτά κρούσματα ντόπινγκ στον ελληνικό αθλητισμό, αυτή τη φορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία.

Ο Συνασπισμός και κατά την πρόσφατη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στη Βουλή, είχε υποστηρίξει την ανάγκη καταλογισμού ευθυνών όχι μόνο στους αθλητές, αλλά και διοικητικών ποινών στις ομάδες και ομοσπονδίες που επωφελούνται αγωνιστικά της χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Είχε επίσης προταθεί η υποχρεωτική ένταξη ειδικού όρου στα επαγγελματικά συμβόλαια, ο οποίος να λειτουργεί αποτρεπτικά σε παρόμοια φαινόμενα.

Η κυβέρνηση δεν το αποδέχτηκε. Αντιθέτως ψηφίσθηκε άρθρο που απαγορεύει τον αντιντόπινγκ έλεγχο σε Έλληνες αθλητές, από κάθε ημεδαπό ή αλλοδαπό φορέα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του υπό σύσταση Εθνικού Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

Γιατί η κυβέρνηση με τις ενέργειές της υποβάθμισε το στοιχείο του αιφνιδιαστικού ελέγχου; Γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με τον παραπάνω περιορισμό στους ελέγχους, σε αντίθεση με τις διεθνείς δεσμεύσεις μας στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ;

Πλησιάζοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το μόνο πράγμα που οφείλει να προστατεύσει η πολιτεία είναι η υγεία των αθλητών και η καθαρή εικόνα του ελληνικού αθλητισμού. Σαν να λέμε ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια, ακόμα και αν αυτό κοστίζει στην καταμέτρηση μεταλλίων.

Τμήμα Αθλητισμού