Skip to main content.
15/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - Δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τάσου Κουράκη: Θολή η στάση της κυβέρνησης για τα μεταλλαγμένα στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ

   Για τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε στο Λουξεμβούργο, ο  υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  Τάσος  Κουράκης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

"Ερωτηματικά δημιουργούνται από την ανακοίνωση του  Υπουργείου Περιβάλλοντος  Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής σχετικά με την χθεσινή διεξαγωγή του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε. Ε που έλαβε χώρα στο Λουξεμβούργο. Συγκεκριμένα αποκρύπτεται η συζήτηση για την τροποποίηση της οδηγίας 2001/18/ΕΚ που αφορά τη δυνατότητα που παρέχεται στα κράτη μέλη της Ε. Ε να περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) στην επικράτεια τους.

Στο δελτίο τύπου του Υπουργείου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι θα συζητηθούν τα θέματα της βιοποικιλότητας.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, ξεπερνάει τα στενά εθνικά όρια κάθε κράτους μέλους και αφορά άμεσα τη διατήρηση της περιβαλλοντικής και οικολογικής ισορροπίας αλλά και την υγεία των πολιτών καταναλωτών καλό θα ήταν το Υπουργείο να είναι πιο ειλικρινές και σαφές προς τους πολίτες. Η κυρία Υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη οφείλει να διευκρινίζει τις θέσεις που έχει σκοπό να υποστηρίξει  όταν μπαίνουν τόσο σοβαρά και κρίσιμα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η χρήση και ακόμα περισσότερο η εξάπλωση της χρήσης των  Γ.Τ.Ο.  μόνο τα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών που τους παράγουν ωφελούν  και σε καμία περίπτωση το περιβάλλον, τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου".