Skip to main content.
15/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Περιοδείες του υποψήφιου περιφερειάρχη Θανάση Πετράκου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1)    Το Σαββάτο 16 Οκτωβρίου το πρωί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος θα περιοδεύσει στην Καλαμάτα και το απόγευμα θα περιοδεύσει σε Λογγά, Νέα Κορώνη, Χράνους, Φαλάνθη, Χωματερό.

2)    Κατά την χθεσινή του περιοδεία στο Κρανίδι ο Θανάσης Πετράκος και ο Αντιπεριφεριάρχης Αργολίδας Γιώργος Αντωνόπουλος συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Κρανιδίου, Δημήτρη Σφηρή και συζήτησαν για τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής. Τόνισαν ότι η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» και μέσα από περιφερικό συμβούλιο θα είναι συμπαραστάτης για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής και των κατοίκων της.

3)    Τέλος κατά την επίσκεψη το στην ΔΕΗ ο Θανάσης Πετράκος και ο Γιώργος Αντωνόπουλος κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τις ανατιμήσεις   των τιμολογίων της ΔΕΗ με τσουχτερές αυξήσεις στο οικιακό κα αγροτικό τιμολόγιο που φτάνουν μέχρι και 14% από 1.1.2011. Τόνισαν ότι  οι ανατιμήσεις αυτές επιβαρύνουν κυρίως τις χαμηλές καταναλώσεις, δηλαδή τα φτωχά κοινωνικά στρώματα, ενώ  για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις, τα πιο πλούσια νοικοκυριά, προβλέπονται μειώσεις. Με δεδομένη την κρίση που διέρχεται η χώρα, την εκτίναξη του πληθωρισμού (τη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη) αλλά και την κερδοφορία της ΔΕΗ που αναδεικνύεται  η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του 2009 –πάνω από 1,5 δις κατά την ICAP-  η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπρεπε να διανοηθεί ανατιμήσεις, αλλά αντίθετα  να προχωρήσει σε μειώσεις, ώστε, λαμβανομένων υπόψη των ανατιμήσεων που έχουν προηγηθεί εντός του 2010  να διατηρήσει, τουλάχιστον, παγωμένες τις τιμές όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά.

Η πολιτική αυτή, που εξουθενώνει τα φτωχότερα νοικοκυριά και βάζει νάρκη στα  θεμέλια της ανάπτυξης, πρέπει με κάθε τρόπο να ανατραπεί από το λαϊκό και εργατικό κίνημα, από τους έλληνες καταναλωτές. Οι πολίτες τις Πελοποννήσου πρέπει με την ψήφο τους πρέπει να στείλουν μήνυμα ανατροπής αυτών των πολιτικών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ