Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/10/2010

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ για τον τραυματισμό μεταναστών και την επίθεση φασιστικής ομάδας ενάντια σε αυτοσχέδιο τζαμί στην πλατεία Αττικής

Το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΝ καταδικάζει το νέο απεχθές κρούσμα ρατσιστικής βίας που σημειώθηκε προχτές το βράδυ στην πλατεία Αττικής όταν μέλη ρατσιστικής συμμορίας επιτέθηκαν σε μαγαζί Μπαγκλαντέζου μετανάστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις μετανάστες, ενώ στη συνέχεια πολιορκούσαν με πέτρες και ξύλα αλλοδαπούς εγκλωβισμένους σε αυτοσχέδιο τζαμί της περιοχής. Οι ευθύνες της Αστυνομίας είναι τεράστιες, καθώς το περιστατικό αυτό πυροδότησε εκτεταμένο ρατσιστικό πογκρόμ δεδομένου ότι δεκάδες φασιστοειδή στοιχεία αφέθηκαν ανεξέλεγκτα επί αρκετές ώρες να κυνηγούν μετανάστες στις γύρω γειτονιές.

Δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο καιρό τα εγκληματικά κρούσματα ρατσιστικής βίας έχουν πληθύνει, όπως συνέβη πρόσφατα κατά την ημέρα περιοδείας των βουλευτών Πλεύρη – Γεωργιάδη στην περιοχή, ενώ υποθάλπονται καθημερινά δια στόματος υποψηφίων δημάρχων ή περιφερειαρχών είτε μέσω της ανοιχτά μισαλλόδοξης προπαγάνδας του ΛΑΟΣ είτε μέσω της «στρογγυλεμένης» εκφώνηση πολιτικών «μηδενικής ανοχής» (Ν. Κακλαμάνης) ή στιγματισμού ομάδων και σύνδεσης της εγκληματικότητας με το μεταναστευτικό φαινόμενο (Γ. Καμίνης), προκειμένου να χαϊδέψουν δημαγωγικά τους ψηφοφόρους.

 Για άλλη μια φορά καλούμε τις αστυνομικές αρχές να μην δείξουν την παραμικρή ανοχή στους θύλακες της ακροδεξιάς ανωμαλίας, αλλά και την Πολιτεία να λάβει όλα τα μέτρα κοινωνικής μέριμνας ώστε επιτέλους να σταματήσει η υποβάθμιση φτωχικών περιοχών της πρωτεύουσας που με τη σειρά της οδηγεί στην έξαρση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Τμήμα Δικαιωμάτων