Skip to main content.
18/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ: Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Κ.Πουλάκη για την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Λάρισα

«ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»

Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη Λάρισα την Κυριακή, ο επικεφαλής του αυτοδιοικητικού περιφερειακού συνδυασμού «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» Κώστας Πουλάκης, έκανε την εξής δήλωση:

«Αίφνης ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θυμήθηκε το σοσιαλισμό και ότι τάχα η σημερινή κυβέρνηση είναι σοσιαλιστική. Αναιρεί όμως μόνος του αυτό του τον ισχυρισμό, με όσα έχει πράξει έως σήμερα αλλά και με όσα δεσμεύεται όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι δε θα πράξει, ότι δε θα λάβει νέα μέτρα. Από το βήμα της Λάρισας, συνοδευόμενος από ένα τεράστιο επιτελείο, επιχείρησε να πείσει τους πολίτες να στηρίξουν μια πολιτική που δεν είναι συμφέρουσα για την κοινωνία. Κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν και να εκλέξουν αυτούς που υποστηρίζουν τον Καλλικράτη; Γιατί άραγε να το κάνουν αυτό, όταν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περικόπτει όλους τους πόρους της αυτοδιοίκησης και μεταθέτει την ευθύνη της Πολιτείας σε κρίσιμους τομείς στην αιρετή περιφέρεια, χωρίς όμως προϋπολογισμό και χρήματα;

Υποστήριξε ανερυθρίαστα για μια ακόμη φορά ότι “λεφτά υπάρχουν”, και θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ονομάζοντας το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας “αξιοποίησή της προς το δημόσιο συμφέρον”. Έριξε τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τις off-shore εταιρίες και την άδικη φορολόγηση, και η δική του κυβέρνηση μόλις ανέλαβε την εξουσία, πρώτο της μέλημα ήταν να διαλύσει και να υπερφορολογήσει αυτούς που την Κυριακή ονομάτισε “συνήθη υποζύγια”. Τρανό παράδειγμα ότι και η δική του κατεύθυνση είναι να απομυζήσει τα μικρά και μεσαία κοινωνικά στρώματα είναι ότι αντί να φορολογήσει δίκαια, μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές για τους έχοντες και κατέχοντες και επιβραβεύει τη φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου μέσα από την “περαίωση”.

Έχουν πλέον γνώσιν οι φύλακες. Οι πολίτες σταμάτησαν να τον πιστεύουν. Γιʼ αυτό και στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, θα κλείσουν τα αφτιά τους στις κυβερνητικές σειρήνες και με την ψήφο τους σε σχήματα που προτείνουν έναν άλλο δρόμο, εναλλακτικό και κοινωνικά δίκαιο, θα καταδικάσουν στην πράξη το Μνημόνιο και τις κυβερνητικές επιλογές που οδήγησαν την χώρα στον όλεθρο».

 Λάρισα, 18/10/2010