Skip to main content.
18/10/2010

Δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ: Μαζί με τους ενεργούς πολίτες του λεκανοπεδίου να σταματήσουμε την εκποίηση της παραλίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Διάσωση της Παραλίας  του Σαρωνικού, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Όλγα Μπαλαούρα, εκ μέρους της  Ανοιχτής  Πόλης, σε σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε: 

«Η δημοτική κίνηση στον Δήμο Αθηναίων, Ανοιχτή Πόλη και η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ελένη Πορτάλιου απευθύνουμε αλληλέγγυο χαιρετισμό στην Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της Παραλίας του Σαρωνικού.

Δεν έχουμε παρά συντονίσουμε εκ νέου τη δράση μας, με κοινούς αγώνες μαζί με τους ενεργούς πολίτες του λεκανοπεδίου, ενάντια στα επιχειρηματικά σχέδια, στα σχέδια της κυβέρνησης και του μνημονίου που στοχεύουν στην κερδοσκοπία της δημόσιας γης.

Μόνο με νέους αγώνες θα σταματήσουμε την εκποίηση της παραλίας από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, την «επιτάχυνση των επενδύσεων», την επιβάρυνση του πολεοδομικού ιστού από τους νέους αυτοκινητόδρομους, τις ιδιωτικές μαρίνες με τα τεχνητά νησιά-καζίνο που αποτελούν τα νέα σχέδια συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με το Κατάρ.

Ενάντια στα fast track και τη κερδοσκοπία συνεχίζουμε την κοινή δράση για τη σωτηρία των ελεύθερων χώρων στον αστικό ιστό και το παράκτιο μέτωπο».

 Το γραφείο τύπου