Skip to main content.
19/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Περιοδείες του συνδυασμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1) Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου το πρωί, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Διονύσης Θωμάς και αντιπροσωπεία υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, θα επισκεφτούν το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και τις υπηρεσίες ΔΕΗ και ΟΤΕ στη Σπάρτη.

2) Το απόγευμα της Τετάρτης θα περιοδεύσει στον Δήμο Αρφαρών.

3) Κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», παρουσία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τη Δευτέρα στην Τρίπολη, ο Θανάσης Πετράκος, μεταξύ των άλλων τόνισε: «Καλούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου στις 7 Νοέμβρη να ψηφίσουν μαζικά «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

• Γιατί μας γνωρίζουν, αφού όλα αυτά τα χρόνια είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες:

Για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου.

Για την υπεράσπιση του εισοδήματος των αγροτών, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων.

Για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα της περιφέρειας.

• Γιατί δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη μαζικών ενωτικών αγώνων για να λυθούν τα προβλήματα της Περιφέρειας και των πολιτών της.

• Γιατί δεσμευόμαστε για δημιουργία θεσμών λαϊκής συμμετοχής, όπως καθιέρωση τοπικών δημοψηφισμάτων, δημιουργία κέντρου περιφερειακής πολιτικής με θεσμικά κατοχυρωμένη εκπροσώπηση των φορέων, δημιουργία κοινωνικής επιτροπής και συμβουλίου αγροτικής πολιτικής κ.λπ.

• Γιατί δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε μαζί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης. Ένα πρόγραμμα παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανάπτυξης, με την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των παραγωγικών δυνατοτήτων της Πελοποννήσου.

• Γιατί στο συνδυασμό μας, εκτός από τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, συσπειρώνονται και αριστεροί σοσιαλιστές, που αποδεσμεύτηκαν από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και επιλογές της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος.

• Γιατί είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με την πολιτική του Μνημονίου, που οδηγεί τη χώρα και το λαό στη χρεοκοπία, αφού αυξάνει τη φτώχεια και την ανεργία, καταργεί τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ενός αιώνα, οδηγεί τους αγρότες και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες σε απόγνωση και στην καταστροφή, μειώνει δραματικά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τους πόρους προς την αυτοδιοίκηση κατά 1,5 δισ. στην τριετία, αλλά και δεν μπορεί να απορροφήσει και τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν αγνοούμε την αυτοδιοικητική διάσταση των εκλογών, αντιθέτως πιστεύουμε ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, για την οποία οι δυνάμεις της σύγχρονης Ριζοσπαστικής Αριστεράς αγωνίζονται εδώ και χρόνια, πέφτει θύμα αυτών των πολιτικών.

Δεν αγνοούμε την περιφερειακή διάσταση των εκλογών, αντιθέτως πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη της Πελοποννήσου προς όφελος των πολιτών, στραγγαλίζεται στο ασφυκτικό πλαίσιο των πολιτικών που υπαγορεύονται από τους διεθνείς κερδοσκόπους.

Για την Πελοπόννησο οι περιφερειακές εκλογές αποκτούν μια επιπλέον ξεχωριστή σημασία. Εδώ γίνεται ένα σημαντικό «πείραμα». Το ερώτημα είναι, θα επιβραβεύσουν οι πολίτες την … περίεργη συνάντηση στο πρόσωπο του Τατούλη ως υποψηφίου περιφερειάρχη, που ανήκει στους νεοφιλελεύθερη αντίληψη, με συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ, πρώην Νεοδημοκρατικών νομαρχών, Ντορικών και άλλων, ή θα καταλάβουν το παιχνίδι που παίζεται; Θα ξεπεράσουν το επιχείρημα κάποιων από το ΠΑΣΟΚ που λέει: «Τι να κάνουμε; Αντί να χάσει το ΠΑΣΟΚ την περιφέρεια, δεν είναι καλύτερα να χάσει ο Δράκος και να βγάλουμε αντιπεριφερειάρχες και συμβούλους»; Θα κατανοηθεί πως προετοιμάζονται και δοκιμάζονται νέα σενάρια, από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, μπροστά στη διαφαινόμενη χρεοκοπία της κυβέρνησης;

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ