Skip to main content.
19/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δήλωση Αλ. Μητρόπουλου, υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού για την ανεργία

Μέσα στο ζοφερό κλίμα που δημιουργεί η εντολή του κ. Όλι Ρεν για τη λήψη νέων μέτρων (μεταξύ των οποίων είναι η περαιτέρω μείωση των μισθών στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, αλλά και οι απολύσεις πολλών υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα), η Κυβέρνηση εξαγγέλλει εκθέσεις ιδεών για την αντιμετώπιση του νέου κύματος ανεργίας. Μέσα στη νεοφιλελεύθερη «έκλαμψή» της, δεν αντιλαμβάνεται ότι η προϊούσα κατάρρευση τού πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγικού ιστού της χώρας και η συρρίκνωση του τομέα των υπηρεσιών, όπου καταργούνται πολλές θέσεις εργασίας, απαιτεί την ενεργοποίηση του ευρύτερου δημόσιου τομέα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και όχι τη διάλυσή του, όπως το Μνημόνιο επιφυλάσσει. Αυτό είναι το βασικό δίδαγμα της κλασικής Πολιτικής Οικονομίας.

Οι ιδιωτικοποιήσεις των Κοινωφελών Επιχειρήσεων, που ακολουθούν, θα διογκώσουν ακόμη περισσότερο τη μάστιγα της ανεργίας, και μαζί με τις απολύσεις των χιλιάδων υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων της Αυτοδιοίκησης που καταργούνται, θα λάβει τη μορφή πλημμυρίδας.

Είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι οι «μνημονιακοί» ότι η πολιτική που μας υπαγορεύεται μέσω των λεγόμενων «διαρθρωτικών αλλαγών» για πολλά χρόνια, θα καταστρέψει το Κοινωνικό Κράτος και τις Εργασιακές Σχέσεις και θα προξενήσει μεγάλο και αγεφύρωτο κοινωνικό ρήγμα.