Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
10/02/2003

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις καθιζήσεις και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν σε σημεία των εθνικών οδών

Με αφορμή τις καθιζήσεις και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν σε σημεία των εθνικών οδών, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Αν δεν αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, επί της ουσίας και σε βάθος το όλο κύκλωμα παραγωγής των Δημοσίων έργων στη χώρα μας, τότε τα φαινόμενα που παρατηρούνται (τρύπες, κατακρημνίσεις δρόμων κ.λπ.) όχι μόνο θα εντείνονται, αλλά θα γίνονται και πιο επικίνδυνα για την υγεία και ακεραιότητα των πολιτών μας.

Η επιμονή του ΣΥΝ για την πληρότητα των μελετών, τον έλεγχο και την ικανότητα των κατασκευαστών και των χρησιμοποιουμένων υλικών, αλλά κυρίως η ενίσχυση των τεχνικών υπηρεσιών με ικανά στελέχη και αμοιβές για ουσιαστική επίβλεψη του συνόλου του έργου, φαίνεται πια καθαρά ότι είναι η μοναδική απάντηση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης στο σύνολό της και του ΥΠΕΧΩΔΕ ιδιαίτερα είναι τεράστιες. ΄Οσο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στο σύνολό του, τότε οι όποιες αμφισβητήσεις για έλλειψη πολιτικής βούλησης και καταγγελίες για αδιαφάνεια, σκάνδαλα και μεγάλη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ανταποκρίνονται στην αλήθεια και εύλογα θα βρίσκουν έδαφος.

To Γραφείο Τύπου