Skip to main content.
21/10/2010

Δημοτική παράταξη ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ: Δήλωση Ελένης Πορτάλιου για Ελληνικό

Οι αγώνες των αιρετών για τα δικαιώματα των κατοίκων δεν ποινικοποιούνται

Οι ακτές της Αττικής ανήκουν σε όλους τους πολίτες του λεκανοπεδίου

Η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ελένη Πορτάλιου παρέστη σήμερα –ως μοναδική μάρτυρας υπεράσπισης– στην εκδίκαση της αγωγής της εταιρίας που εκμεταλλευόταν την πλαζ του Αγίου Κοσμά, μέχρι την αφαίρεση των κάγκελων το 2007, κατά του Δημάρχου Χρ. Κορτζίδη & άλλων επτά αιρετών του Δήμου Ελληνικού. Σε σχετική δήλωσή της ανέφερε:

«Η κινητοποίηση του Δήμου Ελληνικού τον Ιούνιο του 2007 είχε σκοπό την προάσπιση του θεμελιώδους δικαιώματος της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις ακτές της Αττικής και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και συντονισμό της δημοτικής αρχής με δεκάδες άλλες δημοτικές κινήσεις, περιβαλλοντικές οργανώσεις και κινήματα πολιτών από ολόκληρη την Αθήνα.

Με τη συγκεκριμένη δράση της, η δημοτική αρχή του Ελληνικού ουσιαστικά αναπλήρωσε τα ελλείμματα και την απραξία της συντεταγμένης πολιτείας, στην υπεράσπιση της νομιμότητας και του δημόσιου συμφέροντος.

Σήμερα, στην εποχή της κρίσης και του μνημονίου, με τους πολυεθνικούς και εγχώριους επενδυτές να εποφθαλμιούν τα τελευταία οικολογικά και κοινωνικά αποθέματα της Αττικής και της χώρας γενικότερα, η στάση του Δημάρχου Ελληνικού παραμένει οδηγός για τους λειτουργούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με διεκδίκηση και αγώνες για την προάσπιση των αυτονόητων δικαιωμάτων και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, οι δημοτικές κινήσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και οικολογίας δίνουν έναν προεκλογικό πολιτικό αγώνα για την αξιοπρέπεια της κοινωνίας και το μέλλον».

Το γραφείο τύπου