Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/10/2010

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνου για την Εξωτερική πολιτική και την Άμυνα, σχετικά με τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, κ. Ρασμούσεν, και των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης

Η σχεδιαζόμενη μετατροπή του ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο χωροφύλακα, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ισχυρών έναντι των αδυνάτων και  η «ταύτιση» απόψεων της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης με τη νέα φιλοσοφία του ΝΑΤΟ και το νέο του επιθετικό δόγμα για τον 21ο αιώνα είναι άκρως επικίνδυνες για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, αλλά και γενικότερα στον κόσμο.

Η σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ για τους επιθετικούς του πολέμους στο Αφγανιστάν και τα γενικά σχέδια του στην περιοχή, δεν μπορεί να είναι αποδεκτή. Σε συνθήκες ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ε.Ε. και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, η αύξηση του μιλιταρισμού, που θα ταυτίζεται με αυτές τις πολιτικές, χειρότερες μέρες θα φέρει στους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες.

Ο ΣΥΝ θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα του, μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς, για τη διάλυση αυτού του επιθετικού οργανισμού, που στην επικείμενη Σύνοδο της Λισαβώνας θα μετατραπεί σε έναν πραγματικό κίνδυνο για την ειρήνη στον κόσμο. Η εξωτερική πολιτική της χώρας, που αναβαθμίζει την στρατιωτική της συνεργασία με το Ισραήλ, που εντάσσεται πλήρως στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, που αντί να μειώνει αυξάνει τα κονδύλια για πολεμικούς εξοπλισμούς, δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας.

To Γραφείο Τύπου