Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/10/2010

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκη, με αφορμή την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης σε δείπνο, στο πλαίσιο της 65ης Συνόδου των Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Με αφορμή την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης σε δείπνο, στο πλαίσιο της 65ης Συνόδου των Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης έκανε την εξής δήλωση:

 «Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μαύρες πολιτικές που σχεδιάζουν για την Παιδεία στη χώρα μας, δεν πρόκειται να παραβρεθώ στη Σύνοδο των Πρυτάνεων ως προσκεκλημένος σε δείπνο αλλά θα είμαι απʼ έξω - με τους διαδηλωτές για να εκφράσω κι εγώ την αντίθεση μου στα όσα σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας για την Δημόσια Παιδεία.

Η Κυβέρνηση ήδη από τους Δελφούς έκανε φανερή την πρόθεση της για μια ολομέτωπη επίθεση στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Η Δημόσια Παιδεία σήμερα χρειάζεται στήριξη, αναβάθμιση και ενίσχυση. Όμως το Υπουργείο Παιδείας διαλέγει τον άλλο δρόμο. Τον δρόμο της υποχρηματοδότησης, της ιδιωτικοποίησης, της κατάργησης της αυτοτέλειας των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Δε θα επιτρέψουμε, όσο περνά από το χέρι μας, να διαλύσει ο ενιαίος δημόσιος χαρακτήρας της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

To Γραφείο Τύπου