Skip to main content.
22/10/2010

Δημοτική παράταξη ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ: Nα μην πάνε πίσω οι αγώνες για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής - επίσκεψη της Ελένης Πορτάλιου στο ΥΠΕΚΑ και τον ΟΑΣΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υποψήφια δήμαρχος Ελένη Πορτάλιου, μαζί με αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης, επισκέφθηκε σήμερα κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στους Αμπελόκηπους και συνομίλησε με εργαζόμενους/ες.

Αργότερα, συνοδευόμενη και από συνδικαλιστές εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας κ. Δημήτρη Δημητρίου.

Η υποψήφια δήμαρχος της Ανοιχτής Πόλης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Επισκεφτήκαμε σήμερα δυο δημόσιους οργανισμούς κομβικούς, που σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα ζωής στην Αθήνα. Πήραμε πληροφόρηση και ακούσαμε απόψεις για ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τις σημερινές λειτουργίες της διοίκησης.

Αναμφίβολα, στο καθεστώς της δημοσιονομικής επιτήρησης του μνημονίου, η δημόσια διοίκηση όλων των επιπέδων θα υποβαθμιστεί περαιτέρω. Οι μειώσεις προσωπικού και η περιστολή των διαθέσιμων πόρων θα αποδυναμώσουν περισσότερο τις ελλείπεις λειτουργίες των δημόσιων υπηρεσιών. Όλο και περισσότερες αρμοδιότητες πηγαίνουν σε εξωτερικούς εργολάβους ή περιστέλλονται.

Το βλέπουμε και στην περίπτωση της «Αττικό Μετρό» που προχωράει στην απόλυση 280 ατόμων με συμβάσεις δόκιμου προσωπικού. Η σημερινή κατάληψη των γραφείων της «Αττικό Μετρό» από μέλη δόκιμου προσωπικού που απολύονται είναι ένδειξη των αγώνων που είναι επίκαιροι και αναγκαίοι όσο ποτέ.

Ιδιαίτερα για τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΚΑ και του ΟΑΣΑ, επισημαίνουμε:

Η σημερινή κρίση είναι πολύπλευρη και περιλαμβάνει μια ισχυρή περιβαλλοντική διάσταση: Οι αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που δημιουργού νέους «ενεργειακά φτωχούς» συμπολίτες μας, η εκποίηση κοινόχρηστων φυσικών πόρων σε ιδιώτες επενδυτές με μεθόδους «fast track» που παρακάμπτουν τη δημόσια διοίκηση, η καθήλωση της ανάπτυξης των δημόσιων μέσων μετακίνησης και οι αντιλαϊκές αυξήσεις στα εισιτήρια είναι οι συνέπειες της εφαρμογής του μνημονίου κυβέρνησης-τρόικας.

Εμείς από τη σκοπιά μας, θα αγωνιστούμε να μην πάνε πίσω οι αγώνες για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, ιδιαίτερα σήμερα υπό το βάρος της κρίσης και των κυβερνητικών μέτρων. Σε αυτή τη μάχη θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και τα κινήματα των πολιτών.»

Το γραφείο τύπου