Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/10/2010

Μήνυμα αλληλεγγύης του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις στην Γαλλία κατά των κυβερνητικών σχεδίων μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ, ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Jean-Luc Melenchon, ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Olivier Besancenot ΚΑΙ ΣΤΟΝ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, Pierre Laurent

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις στην Γαλλία κατά των κυβερνητικών σχεδίων μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας με τους μαχητικούς, ενωτικούς αγώνες των Γάλλων εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών, μεταναστών, που αποτελούν ελπιδοφόρα απάντηση στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Σαρκοζί, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αντλούμε έμπνευση από τους αγώνες αυτούς, εδώ, στην Ελλάδα του αντιλαϊκού Μνημονίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την Τρόϊκα, το οποίο αντιμάχονται οι Έλληνες εργαζόμενοι μέσα από τους συνδικαλιστικούς τους φορείς αλλά και με σημαντικές πρωτοβουλίες από «τα κάτω» που αναζωογονούν το εργατικό κίνημα.

Όσο οι αγώνες μας εντείνονται, είναι ενωτικοί και συντονισμένοι στο μέτρο του δυνατού, τόσο θα δυναμώνει η ελπίδα ότι θα ηττηθούν οι δυνάμεις του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και της πολιτικής ελίτ. Όσο οι αγώνες μας αποκτούν κοινό βηματισμό με τα αντι-νεοφιλελεύθερα κινήματα της Ευρώπης, όσο η Ευρωπαϊκή Αριστερά βρίσκεται στην καρδιά αυτών των αγώνων, , μόνο καλύτερες μέρες θα έρθουν για τους λαούς της Ευρώπης.

Είμαστε μαζί για μία άλλη Ευρώπη, μακριά από το Δ.Ν.Τ., τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τους ακραίους μηχανισμούς της αχαλίνωτης χρηματοπιστωτικής δύναμης. Μαζί για μία Ευρώπη των δικαιωμάτων, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της πλήρους απασχόλησης, της ειρήνης και του σοσιαλισμού».

To Γραφείο Τύπου