Skip to main content.
22/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ: Περιοδεία Κ. Πουλάκη σε Παλαμά, Ματαράγκα και Ιτέα

Τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ καθώς και το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά επισκέφτηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Πουλάκης, επικεφαλής του περιφερειακού αυτοδιοικητικού συνδυασμού “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας”, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη ν. Καρδίτσας Ηλία Τσιαμαντά και τον υπ. περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Καρακώστα. Ο Κ. Πουλάκης πραγματοποίησε ομιλία στο ΚΑΠΗ και συνέχισε την περιοδεία του στη Ματαράγκα και της Ιτέα του νομού Καρδίτσας.

Στο περιθώριο των επισκέψεων, με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά στο Βόλο και την περιοδεία του στη Λάρισα, έκανε την εξής δήλωση:

«Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε με τον πρόεδρο της ΝΔ είναι ότι η πολιτική του Μνημονίου έχει προκαλέσει λαϊκή κατακραυγή και ότι δεν ήταν απαραίτητη. Όμως σήμερα, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει “τας χείρας του” για τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας που κυβέρνησε 5 χρόνια αυτή την χώρα γνωρίζοντας για το έλλειμμα, γνωρίζοντας για την καταρρέουσα αγορά, γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα βυθιζόταν στην ανεργία και την ύφεση.

Ο αντιμνημονιακός αγώνας της ΝΔ είναι σκέτη υποκρισία και η ίδια βρίσκεται σε κρίση πολιτικής ταυτότητας. Μιλάει ενάντια στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική και ταυτόχρονα καταθέτει προτάσεις για ένα οικονομικό πρόγραμμα που κινείται στην ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση.

Η κοινωνία δεν έχει τόσο κοντή μνήμη. Θυμάται τις μέρες διακυβέρνησης από τη ΝΔ και βιώνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Οι Έλληνες, οι Θεσσαλοί γνωρίζουν και θυμούνται πως οι εκπρόσωποι του δικομματισμού προώθησαν από κοινού τις ιδιωτικοποιήσεις και τους αντιασφαλιστικούς νόμους, συμπεριφέρθηκαν χαριστικά προς το μεγάλο κεφάλαιο, έκτισαν την νεοφιλελεύθερη Ευρώπη των τραπεζών σε βάρος των εργαζομένων, βουτήχτηκαν στα σκάνδαλα και τις μίζες και τώρα υποκρίνονται πως διαφωνούν. Αν κάποιος τα έφαγε μαζί με κάποιον άλλον, αυτοί είναι οι κυβερνώντες, χθεσινοί και σημερινοί. Και οι πολίτες το γνωρίζουν και την ώρα της κάλπης στις 7 του Νοεμβρίου, θα τους τιμωρήσουν με την ψήφο τους».

Καρδίτσα, 22/10/2010