Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/10/2010

Περιοδεία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Καισαριανή

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη με τον συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», Αλέξη Μητρόπουλο, περιόδευσαν στην Καισαριανή.

Επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Καισαριανής, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Καισαριανής, Σπύρο Τζόκα, και στη συνέχεια περιόδευσαν στην Αγορά και σε στέκια νεολαίας της Καισαριανής με τους νέους υποψήφιους του συνδυασμού ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι έχουμε καταφέρει να πολιτικοποιήσουμε αυτήν την εκλογική αντιπαράθεση. Και να πούμε ότι είναι κρίσιμη αυτή η αντιπαράθεση και ότι οι πολίτες πρέπει να στείλουν μήνυμα για το μέλλον του τόπου. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν έχουν πολιτικό χρώμα. Συνέχισε λέγοντας ότι είναι δημοψήφισμα για τον Καλλικράτη και τώρα μας λέει ότι είναι δημοψήφισμα για τη χρεωκοπία ή τη σωτηρία της χώρας. Εμείς ακριβώς αυτό λέμε: Ότι είναι ένα δημοψήφισμα αντίστασης στην κυρίαρχη εφαρμοζόμενη πολιτική που οδηγεί τη χώρα στη χρεωκοπία. Θέλουν, όμως, να βυθίσουν αυτές τις εκλογές στη σιωπή. Έχουν επιλέξει τη σιωπή με τον νόμο του κ. Ραγκούση, με την απαγόρευση εμφανίσεων, με το ότι τα τηλεοπτικά ΜΜΕ δεν διεξάγουν τηλεοπτικές αναμετρήσεις των υποψηφίων. Ο πρωθυπουργός χθες έπρεπε να ήταν στη βουλή και να απαντάει στις ερωτήσεις που του έκαναν οι αρχηγοί. Ακύρωσε την «ώρα του Πρωθυπουργού» και, αντʼ αυτού, επιλέγει την πολυτέλεια ενός διακαναλικού τηλεοπτικού μονολόγου τη Δευτέρα, από τα στούντιο της ΝΕΤ.

Στο όνομα της δημοκρατίας και του πλουραλισμού, τον καλώ να φύγει από την πολυτέλεια του  μονολόγου και την ίδια ώρα, αντί για έναν μονόλογο, να οργανωθεί ένα ντιμπέιτ με τους 5 πολιτικούς αρχηγούς, όπως προεκλογικά οργανώθηκε, για να ακουστούν όλες οι απόψεις, να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση, να ενημερωθεί ο λαός, δύο εβδομάδες από τις κρίσιμες αυτές εκλογές, για τις θέσεις των κομμάτων. Ποιος φοβάται τη δημοκρατία σʼ αυτόν τον τόπο; Ποιος φοβάται τον πλουραλισμό; Ποιος φοβάται την αντιπαράθεση των απόψεων;

Για το δήμο Καισαριανής

Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με το δήμαρχο ιστορικής πόλης. Ένα δήμαρχο που τον έχει τιμήσει ο λαός της Καισαριανής και θα τον ξανατιμήσει με την εμπιστοσύνη του. Που υποστηρίζεται από ένα ευρύτατο μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της πόλης. Μια συνάντηση, μια συνεργασία αριστερών και προοδευτικών πολιτών, με ένα σαφές πρόγραμμα ενάντια στο Μνημόνιο και τον Καλλικράτη, πάντα στο πλευρό του λαού και στις ανάγκες του.

To Γραφείο Τύπου