Skip to main content.
24/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Χαιρετισμός του Θανάση Πετράκου στην ημερίδα της ΤΕΔΚ Αρκαδίας και του ΙΝΕ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για την απασχόληση στην Πελοπόννησο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά την παρουσία του την Παρασκευή το βράδυ στην ημερίδα του ΙΝΕ   της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και της ΤΕΔΚ Αρκαδίας, με θέμα «Η απασχόληση στην Πελοπόννησο», ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος, μεταξύ των άλλων, τόνισε:

«Δυστυχώς η περιφέρεια της Πελοποννήσου αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια της ανεργίας, λόγω των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που χρόνια εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, οι οποίες όμως εντάθηκαν με τις πολιτικές του μνημονίου. Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ κάνει μια πολύ σημαντική εργασία και προτείνει πολιτικές, οι οποίες βρίσκονται σε ριζική αντίθεση με τις μέχρι τώρα εφαρμοζόμενες πολιτικές των κυβερνήσεων.

Η Πελοπόννησος παρουσιάζει μεγάλα αναπτυξιακά ελλείμματα και έντονες ενδοπεριφερειακές ανισότητες. Βασικά έργα υποδομής λείπουν. Εμείς θεωρούμε ότι η Πελοπόννησος χρειάζεται ένα συνολικό πρόγραμμα παραγωγικής, αναπτυξιακής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης, το οποίο να στηρίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις παραγωγικές δυνατότητες της Πελοποννήσου.

Για την παράταξη μας, η σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του εισοδήματος των εργαζομένων, των αγροτών και των μικροεπαγγελματιών αποτελεί βασική προτεραιότητα. Ιδιαίτερα το δικαίωμα στην εργασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς είναι στην πρώτη γραμμή των δικεδικήσεων μας.

Όμως επειδή όσο ισχύει το μνημόνιο τόσο θα αυξάνει και η ανεργία στη χώρα μας, η λύση βρίσκεται στην αποδέσμευση απʼ αυτό και στην αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Έτσι μόνο μπορούν να εξοικονομηθούν οι αναγκαίοι πόροι για την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την πραγματική αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να πουλάει στους ανέργους φύκια ως μεταξωτές κορδέλες και να κάνει τον τροχονόμο στις απολύσεις. Πρέπει επιτέλους να πάρει μέτρα παρεμπόδισης τους, οικονομικής και κοινωνικής στήριξης των ανέργων.

Οι πολίτες της Πελοποννήσου έχουν δυνατότητα να στείλουν ένα μήνυμα αντίστασης και καταδίκης αυτών των πολιτικών, υπερψηφίζοντας μαζικά την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, η οποία θέτει ως βασική της προτεραιότητα την ανάπτυξη μαζικών ενωτικών αγώνων για την υπεράσπιση του εισοδήματος των εργαζομένων και της νεολαίας και τη σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ