Skip to main content.
23/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά Ελλάδα ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Περιοδεία στη Φωκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδεία στην Φωκίδα πραγματοποίησε ο συνδυασμός «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ & ΟΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά Ελλάδα-ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»,  με επικεφαλή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Στουπή, τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Χ.  Σεργουνιώτη και τους υποψήφιους περιφερειακούς Συμβούλους Φωκίδας Πολυξένη Ηλιοπούλου και κ. Νικόλαο Κουτσούκο.

Στην διάρκεια της περιοδείας στις Δημόσιες Υπηρεσίες (Δήμος, Νομαρχία, Παράρτημα περιφερειακής Διοίκησης, Δ.Ο.Υ., ΟΤΕ, ) και ιδιαίτερα στην Λαϊκή Αγορά της Ιτέας,  έντονα αναδείχθηκε η αγωνία των λαϊκών ανθρώπων του μόχθου που βλέπουν  το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, το υστέρημά τους να εξαφανίζεται και την φτώχεια να  χτυπά την πόρτα τους. 

Η ανασφάλεια για την επόμενη μέρα. Ο θυμός  από την προσπάθεια να φανούμε  «όλοι συνυπεύθυνοι»  για την σημερινή κατάσταση.

Η βεβαιότητα πως υπάρχουν και άλλοι δρόμοι να πορευθούμε έξω από τον «κορσέ» του μνημονίου της κυβέρνησης και της τρόικας.

Κατά την επίσκεψη στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άμφισσας και στις επαφές με ιατρικό  και νοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους και την Διοίκηση  καταγράφηκαν οι μεγάλες ελλείψεις σε Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό, τα κενά ιατρών στις ειδικότητες Νευρολόγου-Καρδιολόγου-Ψυχολόγου, η ανάγκη για ίδρυση Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

Η ανάγκη για καλύτερη οργάνωση του ΕΚΑΒ ώστε να καλύπτει έγκαιρα όλο τον νομό. Η απαίτηση για διατήρηση και βελτίωση της παρεχόμενης  πρωτοβάθμιας περίθαλψης  από το ΚΥ Ιτέας και η ανατροπή προς θετικό πρόσημο της κατάστασης στο ΚΥ Λιδορικίου. 

Από όλους τους φορείς διάχυτος ήταν ο φόβος  και εκφράστηκαν οι ανησυχίες πως  η υγεία και γενικότερα η κοινωνική μέριμνα και φροντίδα θα είναι τα πρώτα θύματα  του καινούριου πακέτου περιοριστικών μέτρων στα πλαίσια του μνημονίου που η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να πάρει αμέσως μετά τις εκλογές και στα πλαίσια ενός νέου Καλλικράτη για την υγεία.

Στην επαφή του συνδυασμού με του καταστηματάρχες της Ιτέας και της Άμφισσας, αλλά και στην συνάντηση στο τέλος της Περιοδείας με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου, ανάγλυφη παρουσιάστηκε η τραγική εικόνα που εμφανίζουν οι Επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής με :

•    το κλείσιμο σωρηδόν των μαγαζιών τους,

•    τον τζίρο να έχει πιάσει «πάτο»,

•    την αδυναμία τους να αποπληρώσουν δανειακές υποχρεώσεις, να καλύψουν στοιχειωδώς τα λειτουργικά τους έξοδα - ακόμα και αυτές τις ασφαλιστικές τους εισφορές - γεγονός που τείνει να γίνει κανόνας με τεράστιες μελλοντικές επιπτώσεις,

•    την  άρνηση βασικά των τραπεζών να δώσουν προσωρινές ανάσες ρευστότητας, και τους δυσβάσταχτους όρους που θέτουν στις λίγες περιπτώσεις που το κάνουν,

•    την ανυπαρξία οποιουδήποτε αναπτυξιακού σχεδιασμού για την περιοχή με μακροχρόνια στόχευση.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της περιοδείας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Στουπής ανάμεσα στα άλλα δήλωσε : «Δεν αρκεί η καταγραφή της κατάστασης, η αγανάκτηση και ο θυμός.

Αυτό που μπορεί να καταλάβουν είναι οι καθημερινοί μαζικοί ενωτικοί και συντονισμένοι αγώνες των εργαζόμενων και των στρωμάτων που θίγονται από την σημερινή λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που από κοινού εφαρμόζουν Κυβέρνηση–Τρόικα και Δ.Ν.Τ. των μέτρων που όχι μόνο δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν κάποια από τις αιτίες για τις οποίες υποτίθεται πως λαμβάνονται, αλλά θα βαθύνουν την κρίση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων έχοντας περιορίσει κοινωνικές καταχτήσεις μακρόχρονων  αγώνων.

Αυτό που μπορεί και να τους αναγκάσει να αλλάξουν ρότα είναι ένα ηχηρό από τα Αριστερά μήνυμα την βραδιά των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, με την κατάρρευση του δικομματισμού και την ενίσχυση του ψηφοδελτίου μας όπου συναντώνται οι δυνάμεις της Αριστεράς, με αυτές της Οικολογίας, των Κινημάτων, και αυτές που προέρχονται από το Σοσιαλιστικό Χώρο και  αντιστέκονται με συνέπεια στις πολιτικές του μνημονίου..»

Το Γραφείο Τύπου 23-10-2010

http://rizospastikisynergasia.blogspot.com/

email : rizospastikisynergasiasterea@gmail.com