Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
12/02/2003

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού για τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ, τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και τα συλλαλητήρια κατά του πολέμου

Δήλωση τουΠροέδρου του Συνασπισμού Ν.Α.Κωνσταντόπουλουγια τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ, τη στάσητης ελληνικής κυβέρνησης και τασυλλαλητήρια κατά του πολέμου

Αμηχανία, διγλωσσία και έλλειψη πολιτικής χαρακτηρίζουν τη στάση της κυβέρνησης στο μείζον θέμα του πολέμου των ΗΠΑ, εναντίον του Ιράκ, την ώρα που διεθνώς σημειώνονται συγκλονιστικές εξελίξεις και ανακατατάξεις.

Η Ελληνική Προεδρία συγκάλεσε τη συνάντηση κορυφής της Ε.Ε. και αυτό έπρεπε να το κάνει. Όμως αυτή η κίνηση δεν καλύπτει το κενό πολιτικής, που εμφανίζει η ελληνική κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι με ποια γραμμή θα πάει η Ελλάδα στη συνάντηση κορυφής Ούτε μπορεί να συγκαλύψει την ταύτιση της Ελλάδας με την πολιτική των ΗΠΑ στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Θα συνταχτεί με όσες δυνάμεις προσπαθούν να ματαιώσουν τον πόλεμο, θα πάει μ' αυτήν τη γραμμή ή θα πάει με τη γραμμή ταύτισης της Ελλάδας με την επιχειρηματολογία των ΗΠΑ εντός του ΝΑΤΟ, όπως προκύπτει και από τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών;

 Δυστυχώς η ίδια αμηχανία, διγλωσσία και έλλειψη πολιτικής, χαρακτηρίζει και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Συνασπισμός θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει με όλα τα μέσα, με σαφήνεια, να συμπαραταχθεί με εκείνες τις δυνάμεις, οι οποίες αντιστέκονται στις ΗΠΑ και θέλουν να ματαιώσουν τον πόλεμο. Ως προεδρεύουσα χώρα πρέπει να εργαστεί, ώστε η Ε.Ε. να έχει μια φωνή, εναντίον του πολέμου και αυτή η πολιτική να επικρατήσει.

Το Σάββατο σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου, σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, η κοινή γνώμη των λαών και των πολιτών, θα δώσει ένα συγκλονιστικό παρόν εναντίον του πολέμου.

Ο Συνασπισμός μ' αυτήν τη λογική στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που είναι σε όλον τον κόσμο κορυφαία πολιτική πράξη υπεράσπισης της ειρήνης.

 Αυτό το συλλαλητήριο είναι κατά του πολέμου. Είναι κατά της Αμερικανικής Κυβέρνησης που κάνει αυτόν τον πόλεμο. Είναι κατά όλων εκείνων οι οποίοι στηρίζουν ή ανέχονται την πολιτική των ΗΠΑ, στην προσπάθειά τους να επιβάλλουν το δόγμα του πολέμου και με το δόγμα του πολέμου να επιβάλλουν την αυτοκρατορική τους ηγεμονία στον κόσμο.

To Γραφείο Τύπου