Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/10/2010

Επιστολή του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτη στον Πρόεδρο του ΕΣΡ Ι. Λασκαριδη για τους όρους της τηλεοπτικής προβολής των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης έστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την οποία θέτει το θέμα των όρων της τηλεοπτικής προβολής των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Προς

Πρόεδρο Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
κ. Ι. Λασκαρίδη

Αθήνα, 25/10/2010

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Θέλουμε με την παρούσα επιστολή να σας θέσουμε το θέμα των όρων της τηλεοπτικής προβολής των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ήδη ο Πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας τον πολιτικό χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, δίνει σήμερα, 25/10, διακαναλική συνέντευξη.

Στοιχειώδης τήρηση των όρων της πλουραλιστικής και ισότιμης προβολής των απόψεων απαιτεί να ακολουθηθεί αντίστοιχη διαδικασία και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Είναι γεγονός ότι η προεκλογική περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ένα έλλειμμα δημοκρατικού διαλόγου και αντιπαράθεσης.

Θεωρούμε ότι το ΕΣΡ πρέπει  να υιοθετήσει την πρότασή μας και να διασφαλίσει τους όρους της ισότιμης προβολής όλων των απόψεων από τα τηλεοπτικά μέσα.

Επιπλέον η διοργάνωση τηλεμαχίας (ντιμπέιτ) ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς θα έδινε τη δυνατότητα σε ένα μεγάλο βαθμό να καλυφθεί ένα μέρος του ελλείμματος δημοκρατικού διαλόγου που υπήρξε σε αυτές τις εκλογές.

Με εκτίμηση

Πάνος Σκουρλέτης
Εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας»