Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/10/2010

Ανακοίνωση Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ: Η έγκαιρη καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων είναι αυτονόητη υποχρέωση του ΥΠΑΑΤ

Τις τελευταίες μέρες η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, επιδίδεται με ζήλο σε ένα επικοινωνιακό καταιγισμό παροχών προς τους αγρότες. Σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου του Πρωθυπουργού να αποφύγουν τη βροντερή καταδίκη της πολιτικής τους, οι αυτονόητες υποχρεώσεις της Πολιτείας παρουσιάζονται σαν γενναιόδωρες παροχές.

Στην ανακοίνωση για έκτακτο βοήθημα σε χαμηλοσυνταξιούχους, στους οποίους ισχυρίζεται ότι προσπαθεί  να συμπεριλάβει και τους δικαιούχους του ΟΓΑ και στην απόφαση επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος, σήμερα έρχεται να προστεθεί και η καταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης τις προσεχείς μέρες και η εξόφληση μέχρι τέλος του έτους.

Η απροκάλυπτη νέα απόπειρα εξαγοράς της ψήφου των αγροτών, θα πέσει στο κενό. Η στήριξη των αγροτών και η ανάπτυξη της υπαίθρου, απαιτούν μια ριζικά αντίθετη πολιτική από αυτήν που επί δεκαετίες εφαρμόζουν οι δικομματικοί εταίροι.

Αν ήθελαν να επιδείξουν φιλοαγροτική πολιτική , τόσο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ στο αυριανό Συμβούλιο Κορυφής των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, όσο και ο Πρωθυπουργός, στη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29.10, ας δηλώσουν με σαφήνεια τις θέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τις προωθούμενες πρόσθετες κυρώσεις στις χώρες με μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα, που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την αναστολή πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων.

Αυτό απαιτούν οι αγρότες και όχι τον προεκλογικό εμπαιγμό.

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής