Skip to main content.
25/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ: Περιοδεία και συνέντευξη τύπου στην Κατερίνη

Δελτίο Τύπου

Συνέντευξη τύπου στην Κατερίνη έδωσαν σήμερα το μεσημέρι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κουράκης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μπονοβόλιας και υποψήφιοι του συνδυασμού ενώ το πρωί πραγματοποίησαν περιοδεία σε εργασιακούς χώρους της πόλης. Κατά την περιοδεία τους επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Κατερίνης όπου διαπίστωσαν την μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, συνέπεια της οποίας είναι ορισμένα τμήματα (όπως π.χ. οι κλίνες εντατικής θεραπείας) να μη λειτουργούν καθόλου. Το ίδιο πρόβλημα συνάντησαν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στον ΟΑΕΔ Κατερίνης όπου συνομίλησαν με ανέργους, οι οποίοι έθεταν το ζήτημα της αδυναμίας εξυπηρέτησής τους. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την μονάδα του ΟΚΑΝΑ που λειτουργεί σε συνεργασία με το ψυχιατρικό νοσοκομείο Κατερίνης. Εκεί τόσο οι χρήστες όσο και οι γιατροί που εργάζονται στον ΟΚΑΝΑ έθεσαν το ζήτημα της μη ολοκληρωμένης λειτουργίας του προγράμματος λόγω της περικοπής από το υπουργείο Υγείας των απαραίτητων κονδυλίων.

Λύση στο πρόβλημα της μόλυνσης του ρέματος από το ΧΥΤΑ απαιτούν οι κάτοικοι Κατερίνης

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Τάσος Κουράκης και ο Νίκος Μπονοβόλιας έγινε παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού για το Νομό Πιερίας και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός. Μεγάλη έκταση έλαβε το ζήτημα των αποστραγγίσεων του ΧΥΤΑ που μολύνουν το ρέμα της Κατερίνης. Όπως δήλωσε ο Τάσος Κουράκης «Εξαιτίας λάθους στην κατασκευή του ο ΧΥΤΑ εδώ και 8 χρόνια, τις περιόδους των μεγάλων βροχοπτώσεων, δεν έχει τη δυνατότητα να συγκρατήσει και να  επεξεργαστεί τις αποστραγγίσεις, με αποτέλεσμα να τις αποβάλλει ανεπεξέργαστες στο παρακείμενο ρέμα στο οποίο γίνονται γεωτρήσεις για την παροχή νερού στα γύρω χωριά του νομού. Οι αποστραγγίσεις αυτές, σύμφωνα και με ελέγχους των αρμοδίων, είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες με τοξικούς  ρύπους, των οποίων το ph είναι πάνω από 10 βαθμούς». Ο Τάσος Κουράκης τόνισε ότι «παρά τις οχλήσεις των κατοίκων στην Νομαρχία και στον Δήμο, το πρόβλημα αντί να λύνεται οξύνεται ακόμα περισσότερο». Μέλη του συνδυασμού ανέφεραν ότι πριν από τρεις μέρες κλιμάκιο της περιφερειακής παράταξης επισκέφθηκε την ΔΕΥΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης) και έθεσε το ζήτημα των κινδύνων που προέρχονται από την εσφαλμένη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Όπως ανέφεραν η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι «το νερό που αποβάλλεται από το ΧΥΤΑ είναι καθαρό»! Επιπλέον υπογράμμισαν ότι «η Νομαρχία έδωσε παράνομα την άδεια περιβαλλοντικών όρων για το ΧΥΤΑ, καθώς μετά και από δειγματοληψία  σε τρία σημεία του ρέματος διαπιστώθηκε ότι τα νερά είναι ιδιαίτερα μολυσμένα». Τέλος, ο Τάσος Κουράκης  δήλωσε ότι «Η πρόταση της περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» είναι σε περιόδους μεγάλων βροχοπτώσεων να μεταφέρονται με βυτία οι αποστραγγίσεις του ΧΥΤΑ στη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού των αστικών λυμάτων της Κατερίνης και να λυθούν επιτέλους τα τεχνικά προβλήματα έτσι ώστε ο ΧΥΤΑ να λειτουργεί χωρίς συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.»

Το Γραφείο Τύπου

Τηλ:2310238120-6936623222

Fax: 2310 238102

rizospastikiaren@gmail.com