Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
13/02/2003

Δήλωση του Δ.Παπαδημούλη, υπευθ. Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ για την αύξηση των τραπεζικών επιτοκίων χορηγήσεων

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, σχολιάζοντας την αύξηση των τραπεζικών επιτοκίων χορηγήσεων έκανε την εξής δήλωση:

Η γενική αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων που εγκαινιάζει η κίνηση της ALPHA BANK:

Η ήδη προκλητικά μεγάλη ψαλίδα ανάμεσα στα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων αυξάνεται ακόμη περισσότερο σε βάρος των πολιτών. Για μια ακόμη φορά ασκείται κερδοσκοπία σε βάρος των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων και ενόσω λεηλατούνται συστηματικά με αρνητικά επιτόκια οι καταθέσεις τους.

Οι πολιτικές ευθύνες για την προκλητική ασυδοσία που χαρακτηρίζει τις σχέσεις του τραπεζικού συστήματος με τον πολίτη είναι τεράστιες, στο βαθμό που η κυβερνητική πολιτική ανέχεται και συναινεί στην μετακύλιση της κρίσης και την άγρια κερδοσκοπία σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Η αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων αποτελεί συνέχεια μιας μακρόχρονης πολιτικής αντιαναπτυξιακής, ασύδοτης και κερδοσκοπικής σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που δεν αναιρείται από το ανεμικό και εξαιρετικά περιορισμένης εμβέλειας τρικ των "λαϊκών ομολόγων".

To Γραφείο Τύπου