Skip to main content.
26/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ Υποψήφιος περιφερειάρχης Κ.Πουλάκης: «Ο πρωθυπουργικός εκβιασμός είναι κενός περιεχομένου»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΕ ΛΑΪΚΗ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αμηχανία επικρατούσε την Τρίτη στην αγορά αλλά και τη λαϊκή της πόλης των Τρικάλων, με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εάν δεν πετύχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα από την αυτοδιοικητική αναμέτρηση. Εκεί βρέθηκε, περιοδεύοντας, ο επικεφαλής του περιφερειακού αυτοδιοικητικού συνδυασμού “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας” υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Πουλάκης, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Παναγιώτη Κρύο και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Κυριακή Παγδάτογλου-Σπυροπούλου, Γιάννη Σίμο και Ορέστη Σιώχο και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κόσμο, που τους εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα αλλά και τον φόβο του για λήψη νέων.

Το κλιμάκιο στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο καθώς και το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

Ο Κ. Πουλάκης για μια ακόμη φορά τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός, μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές ξεκίνησε τη μικροπολιτική παροχολογία, όμως όταν είδε ότι ούτε αυτή πιάνει, το γύρισε στις απειλές. Μετέτρεψε το προσωπικό του αδιέξοδο σε αδιέξοδο για τη Δημοκρατία και τη χώρα. Ας σταματήσει τα παραπλανητικά διλήμματα. Όσο και να συζητά για πρόωρες εκλογές, η πολιτική του Μνημονίου που έχει υπογράψει είναι δεσμευτική για την χώρα και το γνώριζε εξαρχής. Οι πολίτες απορρίπτουν την πολιτική του μνημονίου, όχι γιατί είναι απερίσκεπτοι ή δεν καταλαβαίνουν την κρισιμότητα της στιγμής, αλλά γιατί πείθονται μέρα με τη μέρα ότι ο εκβιασμός «μνημόνιο ή χρεοκοπία» είναι ένας εκβιασμός κενός περιεχομένου.

Η κοινωνία θα πρέπει με το ισχυρότερο όπλο που έχει στα χέρια της, την ψήφο της, να αποδοκιμάσει την τρέχουσα αδιέξοδη πολιτική και να ενθαρρύνει τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς. Στο δίλημμα του Πρωθυπουργού «σωτηρία ή χρεοκοπία», ζητήσαμε και ζητάμε από τους πολίτες να απαντήσουν με ένα ηχηρό όχι στο μνημόνιο, γιατί η μόνη σωτηρία για τη χώρα είναι η απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο της χρεοκοπίας».

Τρίκαλα, 25/10/2010