Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
15/02/2003

Δηλώσεις του Νίκου Κωνσταντόπουλου στη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια της μεγάλης αντιπολεμικής διαδήλωσης, τόνισε:

Σήμερα ο ελληνικός λαός με μια φωνή λέει όχι στον πόλεμο.. Σήμερα εκφράζεται η οικουμενική συνείδηση των πολιτών του κόσμου για την ειρήνη. Σε όλες τις χώρες με μια φωνή όλοι λέμε να σηκωθούμε πιο ψηλά από εκεί που θέλει να μας σπρώξει η νέα τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Διεκδικούμε με αυτή την πανανθρώπινη συνείδηση το διαφορετικό κόσμο. Ονειρευόμαστε και παλεύουμε για να τον κάνουμε πραγματικότητα. Να βάλουμε πάνω από τους πολέμους και τους μιλιταρισμούς την ειρήνη. Να βάλουμε πάνω από τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς τον άνθρωπο. Να βάλουμε πάνω από τις αδικίες και τις ανισότητες την αλληλεγγύη.

Κάθε μέρα που περνάει συνδέει το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα ολοένα και πιο στενά με το κίνημα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, για τη διεκδίκηση της νέας αντίληψης στο Διεθνές Δίκαιο και τις συλλογικές δομές της διεθνούς αρχιτεκτονικής για την σταθερότητα και την ασφάλεια.

Αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να είναι κάτω από την απειλή του δόγματος του πολέμου. Ο 21ος αιώνας δεν μπορεί να είναι το πεδίο για να παίζει τον αυτοκράτορα ο κ. Μπους.

Ο πλανήτης σήμερα διεκδικεί το μέλλον του. Οι πολίτες του κόσμου οικοδομούν το διαφορετικό κόσμο.

To Γραφείο Τύπου