Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/10/2010

Δήλωση του Δ. Στρατούλη, σχετικά με την απόφαση της Κομισιόν για την επέκταση των ευέλικτων ρυθμίσεων του χρόνου εργασίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα

Σχετικά με την απόφαση της Κομισιόν για την επέκταση των ευέλικτων ρυθμίσεων του χρόνου εργασίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι νεοφιλελεύθεροι γραφειοκράτες της Κομισιόν, αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και στήριξης των εκατομμυρίων ανέργων που δημιουργούν οι αντεργατικές πολιτικές που απορρέουν από το Σύμφωνο Σταθερότητας, προτείνουν την επέκταση της εργασιακής επισφάλειας, τη γενίκευση των εργασιακών σχέσεων-γαλέρας και το φόρτωμα και νέων βαρών της οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Όσο όμως η Κομισιόν και συνολικά η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της επιμένουν σε αυτές τις κατεδαφιστικές κοινωνικά πολιτικές, τόσο πιο δυναμικές απαντήσεις θα παίρνουν από τους εργαζόμενους της Ευρώπης, όπως αυτές τις ημέρες συμβαίνει και στη Γαλλία με την εξέγερση της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

To Γραφείο Τύπου