Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/10/2010

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχ. Κριτσωτάκη σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας για τις προμήθειες των Νοσοκομείων

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας για τις προμήθειες των Νοσοκομείων, ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Με τη δήλωση του κ. Λοβέρδου για την ανάθεση των προμηθειών των Νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες , έγινε σαφές πως θα επιτύχει ο κ. Υπουργός την πληρωμή των προμηθευτών των Νοσοκομείων σε πραγματικό χρόνο.

Θα την «πετύχει» πριμοδοτώντας πολυεθνικές στις οποίες θα παραδώσει τον απόλυτο έλεγχο του συστήματος προμηθειών και κατʼεπέκταση την οικονομική διαχείριση των Δημόσιων Νοσοκομείων. 

Θα την «πετύχει» με τη συνέπεια και την προσήλωση του σε νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις με ιδιωτικοποίηση λειτουργιών και δράσεων.

Είχα πει στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής πως είναι θετική η δήλωση του Υπουργού σχετικά με την πληρωμή των χρεών των Νοσοκομείων. Ευτυχώς όμως είχα τονίσει κιόλας  πως θα παρακολουθούμε και θα ελέγχουμε την υλοποίηση των υποσχέσεων του. Δυστυχώς, γρήγορα έγινε ξεκάθαρο πως όταν ο κ. Λοβέρδος μιλάει για σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, εννοεί τα συμφέροντα του λαού και παραδίδει  το Εθνικό Σύστημα Υγείας βορά στις ορέξεις των πολυεθνικών, του ιδιωτικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που τόσα χρόνια κερδοσκοπούν στο χώρο της υγείας.

Έχω να πω πως στα σχέδια τους θα μας βρουν απέναντι. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τον αποκλεισμό του Ελληνικού λαού από το σύστημα Υγείας, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους».

Τμήμα Υγείας