Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
16/02/2003

Δήλωση του υπεύθυνου Τύπου του ΣΥΝ για την κράτηση του καθηγητή Β.Αγγελόπουλου από τις αμερικάνικες αρχές

Δήλωση του Νίκου Βούτση, Υπεύθυνου Τύπου και μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, σχετικά με την κράτηση του καθηγητή Βένιου Αγγελόπουλου από τις αμερικανικές αρχές.

Αγανάκτηση προκαλεί η ταλαιπωρία του καθηγητή του Πολυτεχνείου Βένιου Αγγελόπουλου από τις αμερικανικές αρχές στη διάρκεια ταξιδιού του για επιστημονικούς λόγους, με άδεια της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου.

Μόνο ως έκφραση νεομακαρθικού παραληρήματος των αμερικανικών αρχών, μόνο ως ενέργεια που εντάσσεται στο κλίμα τρομολαγνείας μετά την 11η Σεπτέμβρη, μόνο ως αλαζονική επίδειξη ηγεμονισμού προς υπηκόους στη διεθνή και διακρατική αντιτρομοκρατική συμμαχία μπορούν να εκληφθούν τέτοιες ενέργειες που προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα και το νομικό μας πολιτισμό.

Οι -λαλίστατοι κατά τα άλλα- ΄Ελληνες ιθύνοντες, που έχουν συνομολογήσει αυτή την αντιτρομοκρατική συνεργασία, πρέπει να λάβουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. ΄Ολοι αισθανθήκαμε θιγμένοι, για όλους χτυπάει η καμπάνα από την 'φιλοξενία" της οποίας έτυχε ο καθηγητής Β.Αγγελόπουλος από τις αμερικανικές αρχές.

To Γραφείο Τύπου