Skip to main content.
27/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ: Ανοικτή ομιλία Κ.Πουλάκη στη Ζαγορα - Περιοδεία στο ΚΕΚΑΝΑΜ και της ΕΑΣ Πηλίου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 4 Κέντρα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΚΕΚ) των αντίστοιχων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της Θεσσαλίας, αφού αλλάζει πλέον το θεσμικό τους πλαίσιο και περνούν στην ευθύνη των Περιφερειών αλλά και δεν προδιαγράφεται καμία προοπτική επιβίωσης και ανάπτυξής τους, αφού όλα δείχνουν ότι το σύνολο των προγραμμάτων περνάει στα μεγάλα ιδιωτικά ΚΕΚ, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τετάρτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Πουλάκης, επικεφαλής του περιφερειακού αυτοδιοικητικού συνδυασμού “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας” με το διευθυντή της ΚΕΚΑΝΑΜ Β. Τριανταφύλλου και εργαζομένους, οι οποίοι παραμένουν μήνες τώρα απλήρωτοι.

Ακόμη, ο Κ. Πουλάκης επισκέφθηκε την Ε.Α.Σ. Πηλίου, όπου συζητήθηκε το πρόβλημα της πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων αλλά και τα γενικότερα ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης. Ο υποψήφιος υπογράμμισε τις αρνητικές επιπτώσεις του Μνημονίου και τον αγροτικό τομέα, με τις δραστικές μειώσεις στα οικονομικά της Περιφέρειας, επισημαίνοντας την αδυναμία σχεδιασμού, αφού η τρόικα καθορίζει τις βασικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς και της εθνικής οικονομίας.

Το βράδυ, ο Κ. Πουλάκης μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση στη Ζαγορά, όπου μεταξύ άλλων εξήρε το έργο του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής, ο οποίος αποτέλεσε τον πρώτο εξαγωγικό φορέα μήλων στην χώρα και πρότυπο από το 1982. Με αφορμή αυτό, επανήλθε στις θέσεις του συνδυασμού για ανασυγκρότηση των συνεταιρισμών (κυρίως των παραγωγικών) και των ομάδων παραγωγών προς όφελος των αγροτών, αλλά και στήριξης της υπαίθρου με συγκεκριμένα μέτρα που θα κρατήσουν ειδικά τους νέους στον τόπο τους.

Βόλος, 27/10/2010