Skip to main content.
27/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ: Συνέντευξη Τύπου και Περιοδεία στη Σέρρες - Παρέμβαση στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Δελτίο  Τύπου

Περιοδεία και συνέντευξη τύπου στη Σέρρες

Περιοδεία στο νοσοκομείο των Σερρών πραγματοποίησαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κουράκης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σερρών Φιντίας Βελλίκης και υποψήφιοι του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» ενώ στη συνέχεια έδωσαν συνέντευξη τύπου.  Στη συνέντευξη τύπου ο Τάσος Κουράκης απευθυνόμενος στου πολίτες των Σερρών τόνισε ότι «Οι πολίτες δεν έχουν κανέναν λόγο να στηρίξουν τον κ. Ψωμιάδη που ως Νομάρχης έχει δώσει δείγματα ανικανότητας και κακοδιαχείρησης τόσο στα ζητήματα του περιβάλλοντος (π.χ.Κορώνεια) όσο και σ`αυτά των ανολοκλήρωτων έργων, των οικονομικών ατασθαλιών και της σχολικής στέγης. Επίσης δεν έχουν κανέναν λόγο να στηρίξουν το κ. Μπόλαρη που ως μέλος της κυβέρνησης ψήφισε και στήριξε τα μέτρα που απορρέουν από την εφαρμογή του Μνημονίου και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Απεναντίας οφείλουν να στηρίξουν τον συνδυασμό μας «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» που βρισκόταν όλο το προηγούμενο διάστημα στους κοινωνικούς αγώνες και με την εναλλακτική του πρόταση μπορεί να συμβάλει προς μια άλλη πορεία για την Περιφέρεια και τη Χώρα.» . Ο Τάσος Κουράκης αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Σερρών όπως η απογροτοποίηση της υπαίθρου, η αποβιομηχάνιση της περιοχής, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει σε κάθε βροχόπτωση η λίμνη Κερκίνη, η υπολειτουργία του νοσοκομείου και η έλλειψη κάθετων αξόνων στην Εγνατία οδό. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φιντίας Βελλίκης σχολιάζοντας τα οξυμένα προβλήματα του νομού υπογράμμισε «την αναγκαιότητα βελτίωσης του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου και επίλυσης των προβλημάτων της σχολικής στέγης». Τέλος δήλωσε ότι «απαιτείται άμεση εκπόνηση μελέτης για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των κινδύνων που εγκυμονούν τα αιωνόβια αναχώματα της Κερκίνης και η άσκηση πίεσης προς κάθε κατεύθυνση για την εξεύρεση της ανάλογης χρηματοδότησης».

Παρέμβαση στην παρέλαση

Το πρωί μέλη της περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε», παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργου Θεοδωρόπουλου έκαναν παρέμβαση στη σχολική παρέλαση μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, αναρτώντας πανό με το σύνθημα «Ο Χειμώνας του ΔΝΤ θα παγώσει τους μαθητές στα σχολεία, δώστε λεφτά για την παιδεία». Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος δήλωσε ότι «τον φετινό χειμώνα 20 σχολεία της Θεσσαλονίκης θα μείνουν χωρίς θέρμανση εξαιτίας της αναλγησίας της Ε.Π.Α. και της ανικανότητας της κυβέρνησης, του Δήμου και της Περιφέρειας να δώσουν λύση στο ζήτημα των χρεών των σχολικών επιτροπών προς την εταιρεία.» Ο Τάσος Κουράκης δήλωσε ότι «Σε καιρούς Μνημονίου και ΔΝΤ το σημερινό «όχι» απαντάει στον οικονομικό φασισμό που επικρατεί και στην κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας δεδομένου ότι κάθε απόφαση λαμβάνεται χωρίς την συγκατάθεση της  ελληνικής Βουλή, παραμερίζοντας ταυτόχρονα τη λαϊκή βούληση»

Το Γραφείο Τύπου

Τηλ:2310238120-6936623222
Fax: 2310 238102
rizospastikiaren@gmail.com