Skip to main content.
28/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ: Δηλώσεις του υποψηφιου περιφερειάρχη, Τ.Κουράκη, στη ΝΕΤ

Για την ανικανότητα του Παναγιώτη Ψωμιάδη μίλησε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κουράκης στην πρωινή εκμπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση». Ο Τάσος Κουράκης επισήμανε τα δείγματα κακοδιαχείρισης που έχει δώσει ο κ. Ψωμιάδης κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Νομαρχία, αναφέροντας «την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λίμνη Κορώνεια αλλά και το σκάνδαλο της μείωσης των προστίμων από πρατήριο πετρελαιοειδών που κατηγορήθηκε για παραβάσεις μόλυνσης του περιβάλλοντος, παραβάσεις τις οποίες η ίδια η υπηρεσία της Νομαρχίας είχε πιστοποιήσει. Επιπλέον εναντίον του κ. Ψωμιάδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε δίωξη εις βάρος του για απιστία στην υπηρεσία και πιο συγκεκριμένα για την υπόθεση των απευθείας αναθέσεων που υπογράφονταν για τη μεταφορά των μαθητών».

Δριμεία κριτική άσκησε ο Τάσος Κουράκης και στις δηλώσεις του κ.Προβόπουλου σχετικά με την μεταφορά των μαθητών. «Θα συμφωνούσα ως γιατρός τα παιδιά να μην πηγαίνουν με λεωφορεία αλλά με ελαφρύ τρέξιμο στο σχολείο, καθώς πέρα από το καλό που θα κάνει στην υγεία τους θα μειώσει και τα οικονομικά βάρη που προέρχονται από τη μεταφορά τους» σχολίασε ειρωνικά ενώ  σχετικά με τη δήλωση του κ. Προβόπουλου για τα λουκέτα στα ΚΑΠΗ τόνισε  «Οι δηλώσεις του Προβόπουλου για τα λουκέτα στα ΚΑΠΗ θα μπορούσαν να βρίσκονται σε ευθεία αντιστοίχηση με την κυνική άποψη ότι το μόνο ταξίδι που θα δικαιούνται οι ηλικιωμένοι να είναι αυτό στο άλλον κόσμο, πράγμα που θα σήμαινε και σπουδαία ελάφρυνση της οικονομίας  από περιττές κοινωνικές δαπάνες…(!). Νομίζω ότι ο κ. Προβόπουλος αποδεικνύει το πόσο κυνική και μακάβρια μπορεί να γίνει η νεοφιλελεύθερη λογική την οποία υπηρετεί η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της σχετικά με τις ανάγκες των ανθρώπων. Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση δεν περικόβει  μόνο κοινωνικές δαπάνες, αλλά συρρικνώνει και την έννοια του ανθρώπου. Πίσω από κάθε κίνηση  της   κρύβεται η αγωνία για την εξοικονόμηση  περισσότερων κερδών για τα μεγάλα συμφέροντα, πολιτική που οδηγεί με ταχείς ρυθμούς ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε  συνθήκες εξαθλίωσης»

Όσο αναφορά την υπόσχεση του κ. Παπανδρέου για τα επιδόματα στους χαμηλοσυνταξιούχους ο Τάσος Κουράκης δήλωσε ότι «Μόνο θυμηδία και οργή μπορεί να προκαλέσει ο τρόπος που σκέφτεται ο κ. Πρωθυπουργός. Το επίδομα των 300 ευρώ που υποσχέθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους συνιστά ένα φιάσκο και προσβολή στη νοημοσύνη όλων μας. Τα χρηματικά ποσά του «βοηθήματος» δεν θα είναι σε επιταγή ως έκτακτο βοήθημα όπως θα έπρεπε, αφού για το σκοπό αυτό έγινε και ειδική έκτακτη φορολόγηση, αλλά μαζί με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου θα προστίθενται στις ετήσιες συντάξεις. Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι που θα πάρουν το επίδομα αυτό, θα χάσουν σύμφωνα με μελέτη του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστο 690 ευρώ ΕΚΑΣ!»

Το Γραφείο Τύπου
Τηλ:2310238120-6936623222
Fax: 2310 238102
rizospastikiaren@gmail.com