Skip to main content.
29/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ: Ο ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

«Η απόφαση του Νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια να καταργήσει το τμήμα πληροφορικής της Ν.Α.Μ και να αναθέσει το έργο της έκδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων σε ιδιώτες αποτελεί μια επονείδιστη πράξη, άκρως αποκαλυπτική για το μέλλον που περιμένει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αν ο υποστηρικτής του μνημονίου και του νεοφιλελευθερισμού εκλεγεί Περιφερειάρχης». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του περιφερειακού αυτοδιοικητικού συνδυασμού “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας” υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Πουλάκης.

«Ξεπερνάει κάθε όριο φαντασίας και προκαλεί ιδιαίτερες απορίες το γεγονός ότι είναι ο μόνος Νομάρχης που αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη μείωση των πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις εκλογές με ενίσχυση ιδιωτικής εταιρείας καταβάλλοντας ποσό που θα έπαιρνε το έμπειρο και ικανό προσωπικό της Ν.Α.Μ. που έχει δοκιμασθεί με πολύ θετικά αποτελέσματα στις εκλογικές διαδικασίες.

Θα περιμένουμε από τον κ. Παπατόλια να μας εξηγήσει τώρα τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την εξωφρενική απόφαση και να μας πει ποια τμήματα και υπηρεσίες της Περιφέρειας σκέφτεται να ιδιωτικοποιήσει με πρόσχημα την μείωση των πόρων προς την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση, όπως έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ με την υπογραφή της στο μνημόνιο.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι οι πολίτες έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να καταδικάσουν στις εκλογές όσους με την πολιτική τους συμβάλουν στην υποβάθμιση του θεσμού της αυτοδιοίκησης και στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις, η φορολόγηση των τοπικών κοινωνιών και η παράδοση του δημόσιου τομέα στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο αποκαλύπτεται ότι είναι το πραγματικό πρόγραμμα του κ. Παπατόλια που προσπαθεί να κρύψει πίσω από τις εκθέσεις ιδεών που απαγγέλει.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι Θεσσαλοί πολίτες στις εκλογές θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας των πολιτικών του δικομματισμού και ενίσχυσης των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς που εκφράζεται στον συνδυασμό της “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας”».     

Λάρισα - Βόλος, 29/10/2010