Skip to main content.
30/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Συνάντηση με τους απεργούς συμβασιούχους, εργαζόμενους στη Εʼ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

    Τη Παρασκευή 29 Οκτώβρη ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας  της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Διονύσης Θωμάς συναντήθηκε με τους απεργούς συμβασιούχους, εργαζόμενους στη Εʼ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Στη συνάντηση οι εργαζόμενοι ανέλυσαν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για τα οποία βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις από το 2007 και σε απεργία από τις 12/10/2010.

    Οι συμβασιούχοι της Εʼ ΕΠΚΑ διεκδικούν:

-    Κατάργηση του περιορισμού του 24μηνου που θέτει το Π. Δ. 164/2004 για τις εξειδικευμένες ειδικότητες του ΥΠΠΟΤ (αρχαιολόγους, συντηρητές, κλπ)

-    Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Εʼ ΕΠΚΑ σε επιστημονικό, εργατοτεχνικό και άλλων ειδικοτήτων προσωπικό με τους συμβασιούχους που επί χρόνια κάλυψαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (12 οργανικές θέσεις αρχαιολόγων, μία (1) καλυμμένη).

-    Πληρωμή των εργαζομένων που απασχολήθηκαν με ασφαλιστικά μέτρα.

-    Προσλήψεις συμβασιούχων με αξιοκρατικά κριτήρια (προϋπηρεσία, προσόντα, εξειδίκευση).

Είναι φανερό ότι με την απόλυση των συμβασιούχων από 1η Νοέμβρη θα αφήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία χωρίς προσωπικό με σημαντικές επιπτώσεις τόσο για την ίδια όσο και για την οικονομική και κοινωνική εξέλιξη της Σπάρτης. Χαρακτηριστικά, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι υπάρχουν 140 οικόπεδα στη Σπάρτη που «περιμένουν τη σειρά τους» για να ελεγχθούν. Σειρά που μπορεί να διαρκέσει έως και 10 χρόνια αν ο ιδιοκτήτης τους δεν μπορεί να πληρώσει για τον έλεγχο τους.

Ο Διονύσης Θωμάς αφού εξέφρασε την υποστήριξη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στον αγώνα των εργαζομένων της Εʼ ΕΠΚΑ δεσμεύτηκε να συμβάλει τόσο τοπικά όσο και σε περιφερειακό επίπεδο στην ανάδειξη του προβλήματος και την επίλυση του. Κάλεσε τη κυβέρνηση να δώσει άμεσα  λύση στο πρόβλημα – όπως είχε δεσμευτεί – και να σταματήσει τον εμπαιγμό των εργαζομένων. Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού για δεκαετίες ολόκληρες χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους με διάφορες μορφές συμβάσεων σαν όμηρους στα πολιτικά τους παιγνίδια. Επιτέλους….. ΤΕΛΟΣ!!!!

                ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ