Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
19/02/2003

Συνάντηση ΣΥΝ με το Προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Νίκος Βούτσης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του κόμματος, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στα γραφεία του Ε.Σ.Ρ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:.

Συζήτησα με τον Πρόεδρο του ΕΣΡ για το σοβαρό θέμα που ανέκυψε προχθές, από τον τρόπο με τον οποίον υποβαθμίστηκε ένα κορυφαίο και συγκλονιστικό γεγονός, που ξεσήκωσε τους λαούς όλης της ανθρωπότητας.

Η περιφρόνηση των μεγάλων διαδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα δείχνει ότι η τηλεοπτική δημοκρατία ενδιαφέρεται για την εικονική πραγματικότητα, ενδιαφέρεται για τους εμπορικούς ανταγωνισμούς. Ενδιαφέρεται για το άγχος της τηλεθέασης. Οχι για την ουσία και την σημασία των πραγματικών προβλημάτων της ζωής μας.

Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας. Υπάρχει έλλειμμα νομιμότητας. Υπάρχει πρόβλημα δεοντολογίας στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα. Ούτε το Σύνταγμα εφαρμόζεται. Οι νόμοι που υπάρχουν ουσιαστικά θωρακίζουν τέτοια φαινόμενα και δεν έχει εξασφαλισθεί ακόμη η αυτορύθμιση και η δεοντολογία από πλευράς των λειτουργών των μέσων.

Το θέμα για μας είναι πολύ σοβαρό. Θα το θέσω και στον Πρόεδρο της Βουλής μετά την επιστροφή του. Θα το θέσω και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως ένα κεντρικό πρόβλημα λειτουργίας των θεσμών του πολιτικού μας συστήματος.

To Γραφείο Τύπου