Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/11/2010

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη στην εκδήλωση για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμόσχευσης

Με αφορμή τη σημερινή Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμόσχευσης, ο Δήμητρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ νεφρού στο σταθμό του Μετρό Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η δωρεά οργάνων είναι μια κορυφαία πράξη ανθρώπινης αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας. Αποτελεί ντροπή για τους κάθε φορά πολιτικά υπεύθυνους η χώρα μας να είναι τελευταία σε αριθμό δοτών και μεταμοσχεύσεων σε όλη την Ευρώπη και να χάνονται «τσάμπα» ζωές.

Οι αρμόδιες κρατικές αρχές θα πρέπει επιτέλους να ενθαρρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους της χώρας μας να γίνουν δωρητές ιστών και οργάνων, είτε με μαζικές καμπάνιες είτε με τις αναγκαίες νομοθετικές αλλαγές. Ο υπουργός Υγείας, αντί να προσπαθεί με κάθε τρόπο να περικόψει τις πενιχρές δημόσιες δαπάνες για την υγεία, θα πρέπει να συμβάλλει στην στήριξη και την αναβάθμιση των μεταμοσχευτικών κέντρων και στη στελέχωσή τους με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

To Γραφείο Τύπου