Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/11/2010

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη για το πρόγραμμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για προσλήψεις νέων με επιδότηση 100% ασφαλιστικών εισφορών και μισθό στο 80% του κατώτερου

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας, προσφέρει στην εργοδοσία πάμφθηνη εργασία των νέων ανέργων. Αντικαθιστά τα κακοπληρωμένα και ανασφάλιστα stage με νέο θεσμό δήθεν απόκτησης 12μηνης εργασιακής εμπειρίας για 10.000 νέους ανέργους, 16-24 χρονών, επιδοτώντας, δηλαδή χαρίζοντας, το 100% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών στους εργοδότες που θα τους προσλάβουν, με την προϋπόθεση ότι αυτοί θα τους δίνουν το 80% του κατώτερου εγγυημένου μισθού.

Η κυβέρνηση, με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο προσφέρει σχεδόν «τσάμπα» εργασία νέων ανέργων στους εργοδότες, αλλά ακυρώνει και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις ισχύουσες κλαδικές συμβάσεις και διευκολύνει τις επιχειρήσεις να απολύουν μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενους ώστε να προσλαμβάνουν στη θέση τους πάμφθηνες για αυτές νεώτερους.

Η κυβέρνηση, η τρόικα και οι μεγάλες επιχειρήσεις σπρώχνουν τους εργαζόμενους σε μισθούς των 500 ευρώ επιδιώκοντας να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας 100 χρόνια πίσω. Είναι προφανές ότι αυτή η πολιτική δε σηκώνει ούτε μπαλώματα ούτε ανοχή, παρά μόνο αντίσταση και ανατροπή.

To Γραφείο Τύπου