Skip to main content.
01/11/2010

Περιφερειακή παράταξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ: Περιοδεία σε Περιφέρεια, ΙΚΑ Ν. Σμύρνης και ΟΕΕ

Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και το ΙΚΑ Αν. Λάρισας (Νέας Σμύρνης) επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του περιφερειακού αυτοδιοικητικού συνδυασμού “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας”, υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Πουλάκης, μαζί με την υπ. αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ελένη Αναστασοπούλου-Μίχη και τους υποψηφίους περ. συμβούλους Δανάη Κολτσίδα, Μόρφω Τσεκούρα και Γιώργο Παπαϊωάννου.

Στην Περιφέρεια είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εργαζομένους το νέο θεσμικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά τις διοικητικές αλλαγές μέσω του Καλλικράτη, αλλά και στο θέμα της γενικότερης περικοπής πόρων στις περιφέρειες, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τους όρους του Μνημονίου, που θα έχει ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την εξώθηση χιλιάδων εργαζομένων της αυτοδιοίκησης στην ανεργία.

Ο Κ. Πουλάκης υποστήριξε τη θέση του συνδυασμού ενάντια στον Καλλικράτη, χαρακτηρίζοντάς τον «συντηρητική μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης, που επιδιώκει έναν αυταρχικό "εκσυγχρονισμό" της κρατικής διοίκησης με ρυθμίσεις που συρρικνώνουν τις ελάχιστες αυτοδιοικητικές προϋποθέσεις και βασικό στόχο τη δραστική περικοπή απαραίτητων για τη λειτουργία της Τ.Α. οικονομικών πόρων».

Στο ΙΚΑ Ν. Σμύρνης συζήτησε για εργασιακά ζητήματα, καθώς ο μεγάλος όγκος συνταξιοδοτήσεων μόνιμου προσωπικού, η λήξη των συμβάσεων εργαζομένων ορισμένου χρόνου/μαθητείας (stagiers) σε συνδυασμό με το πάγωμα των προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθιστούν τις Υπηρεσίες δυσλειτουργικές για τον πολίτη, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να ταλαιπωρούνται για τη διεκπεραίωση των πιο απλών υποθέσεων, αλλά και ρίχνει τεράστιο φόρτο στους εναπομείναντες εργαζομένους.

Το ίδιο απόγευμα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τη διοίκηση του 7ου Π.Τ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Λάρισα, 01/11/2010