Skip to main content.
01/11/2010

Δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ: Δήλωση υποψ. Δημάρχου Αθηναίων Ελένης Πορτάλιου για την απόπειρα εμπρησμού λατρευτικού χώρου μουσουλμάνων στην πλατεία Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την πρόσφατη απόπειρα εμπρησμού λατρευτικού χώρου μουσουλμάνων στην οδό Αριστομένους, η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε:

«Τα πρόσφατα γεγονότα βίας ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες αποδεικνύουν ότι πλέον η δράση ακραίων μισαλλόδοξων στοιχείων, που εκκολάπτονται χρόνια τώρα από παρακρατικούς μηχανισμούς και τα ΜΜΕ, έχουν θεριέψει και απειλούν πλέον ζωές ανθρώπων.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι γειτονιές της πόλης μας σε άβατα. Δεν θα επιτρέψουμε σε ακραίες ρατσιστικές ομάδες να σπέρνουν το φόβο και τη διχόνοια στο λαϊκό κόσμο της πόλης.

Καλούμε το δήμο Αθηναίων και την  κυβέρνηση, ιδιαίτερα το Υπουργείο “Προστασίας του Πολίτη”, να καταστείλει την εγκληματική δράση αυτών των ομάδων. Καλούμε τους δημότες της Αθήνας εν όψει εκλογών να απομονώσουν την πολιτική έκφραση αυτών των ακραίων στοιχείων. Να στείλουν ένα μήνυμα συνύπαρξης και αλληλεγγύης μεταξύ ντόπιων και αλλοδαπών κατοίκων της πόλης.»

Το γραφείο τύπου