Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
19/02/2003

Ανακοίνωση του Συνασπισμού για την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Θεοδώρου, 17 ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες και 5 καλαθοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ο σχετικός νόμος ορίζει για τη λειτουργία τους και αν δεν πάρουν τα ενδεδειγμένα μέτρα θα ανακληθεί η άδειά τους.

Ο κ. Υφυπουργός έσπευσε να συμπληρώσει πώς την απόφαση πρέπει να λάβει η κυβέρνηση και όχι το Υπουργείο. Προφανώς λόγω πιθανού πολιτικού κόστους.

'Αλλωστε και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες, τουλάχιστον από τότε που υπάρχει στη χώρα μας επαγγελματικός αθλητισμός, συνηθίζουν να καλύπτουν όλες τις παρανομίες που συμβαίνουν στον αθλητικό χώρο, είτε κάνοντας τα στραβά μάτια, είτε κάνοντας χαριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η κυβέρνηση πιστεύει πως μπορεί να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο επαγγελματικός αθλητισμός χωρίς να εφαρμόζονται οι νόμοι;

Ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου θα συνεχίσει να στηρίζει το αίτημα εξυγίανσης του επαγγελματικού αθλητισμού και θεωρεί επιβεβλημένη γι αυτό την εφαρμογή των νόμων. Δεν μπορούμε να έχουμε αξιόπιστο ποδόσφαιρο αν φανεί αναξιόπιστη η κυβέρνηση.

To Γραφείο Τύπου