Skip to main content.
01/11/2010

Περιφερειακή παράταξη ΡΙΖΟΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ: Επίσκεψη του Τάσου Κουράκη στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ , δήλωση για την υποβάθμιση της περίθαλψης

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη του Τάσου Κουράκη στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ , δήλωση για την υποβάθμιση της περίθαλψης και αυριανές εξορμήσεις της περιφερειακής παράταξης.

Σήμερα το πρωί υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κουράκης επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» μαζί με  υποψήφιους του συνδυασμού επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στον Φοίνικα και μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων όπου τόνισε «τη μεγάλη σημασία διατήρησης και επέκτασης των  μέσων μαζικής μεταφοράς και εκσυγχρονισμού του στόλου ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα στρέφονται προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Ο Τάσος Κουράκης στο debate που διοργάνωσε σήμερα η Θεσσαλονίκη τηλεόραση, η Χαλκιδική τηλεόραση, οι Τηλεπιλογές Σερρών η Βεργίνα tv και η εφημερίδα Αγγελιοφόρος σε σχετική ερώτηση για την έλλειψη των ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια και γενικότερα για το ζήτημα της υγείας και της περίθαλψης δήλωσε ότι : «Εξαιτίας των εφαρμογών του Μνημονίου και των κυβερνητικών μέτρων, η συρρίκνωση των  δαπανών για την υγεία προκαλεί υποβάθμιση ενός δημόσιου αγαθού όπως είναι η υγεία. Με την υπαγωγή όλων των νοσοκομείων στις «Καλλικρατικές» περιφέρειες, όπως ανακοίνωσε στη διακαναλική συνέντευξη ο πρωθυπουργός, το κράτος απαλλάσσεται από τις υποχρεώσεις του για κοινωνικές δαπάνες για την υγεία με αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση των δομών και την ουσιαστική κατάργηση του Ε.ΣΥ. Ο «Καλλικράτης των νοσοκομείων» θα οδηγήσει σε συνενώσεις και καταργήσεις νοσοκομειακών δομών και θα παραδώσει την περίθαλψη στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Εμείς, ως περιφερειακή παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα-Μπορούμε να τους σταματήσουμε», θεωρούμε αναγκαία τη συγκρότηση ενός μετώπου, όχι μόνο των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, που θα στηρίζεται από όλους τους πολίτες και θα στοχεύει στην υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης. Διεκδικούμε ένα δημόσιο σύστημα περίθαλψης που θα παρέχει σύγχρονη, καθολική, δωρεάν και υψηλού επιπέδου περίθαλψη στο σύνολο του πληθυσμού».

Αύριο Τρίτη 2/10 μέλη της περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» θα επισκεφθούν το εργοστάσιο της Amstel, την ΕΛΒΟ και το εργοστάσιο «Μπισκότα Παπαδοπούλου» ενώ το απόγευμα θα κάνουν περιοδεία στη Τούμπα.

Το Γραφείο Τύπου

Fax: 2310 238102

rizospastikiaren@gmail.com