Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/11/2010

Δήλωση του βουλευτή Μιχ. Κριτσωτάκη στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σήμερα, 2 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μιχάλης Κριτσωτάκης παραβρέθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».

Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό κίνημα των Ο.Τ.Α. για την διατήρηση, ολόπλευρη βελτίωση και αναβάθμιση των κοινωνικών δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».

Όπως και στο παρελθόν ( και με ερωτήσεις βουλευτών μας στη Βουλή έχουμε αναδείξει το ζήτημα), έτσι και σήμερα συμπαραστεκόμαστε και διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα:

•    Άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου.

•    Δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α., προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας τους.

•    Εξασφάλιση κονδυλίων για τη μισθοδοσία όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μιχάλης Κριτσωτάκης δήλωσε:

«Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη και απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης του Μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ κατά των εργασιακών, κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων των εργαζομένων, την προσπάθεια που καταβάλλουν οι εντεταλμένοι της Τρόικας για την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την επιχείρηση καθυπόταξης και καταρράκωσης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού. Για την στήριξη και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών η κυβέρνηση κάνει τα πάντα, για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους «δεν υπάρχουν λεφτά», απεναντίας τους περικόπτουν ξεδιάντροπα μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Δεν υπάρχει άλλη λύση απʼ τον αγώνα! Ακόμη και για την «Βοήθεια στο Σπίτι» η λύση, όπως δείχνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, είναι ο δρόμος, ο δρόμος του αγώνα! Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι πάντα στο πλευρό των εργαζομένων.»

To Γραφείο Τύπου