Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
24/02/2003

Συνάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Τ.Παπαδόπουλο για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Νίκος Χουντής, Υπεύθυνος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, και ο Πάνος Τριγάζης, Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, συναντήθηκαν σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τ.Παπαδόπουλο.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Ευχήθηκα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Τάσο Παπαδόπουλο, με τον οποίο μας συνδέει μακρά γνωριμία και φιλία, καλή επιτυχία στο δύσκολο και σύνθετο έργο που του ανέθεσε με την ψήφο του ο κυπριακός λαός.

Ο ΣΥΝ υποστηρίζει τη θέση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου για μια συστηματική και ουσιαστική διαπραγμάτευση, έτσι ώστε να δοθεί λειτουργική λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, η οποία θα είναι βιώσιμη και ανθεκτική στο χρόνο.

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν περιθώρια να αξιοποιηθεί σωστά η δυναμική της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε, έτσι ώστε να είναι η Κύπρος ένα κράτος ισότιμο μέλος της Ε.Ε., να εξασφαλίζεται η επανένωση του νησιού, η επαναπροσέγγιση των δύο κοινωνιών και να κατοχυρώνεται ο ομοσπονδιακός χαρακτήρας σύμφωνα και με τις αποφάσεις, οι οποίες έχουν ληφθεί, για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Είναι μια περίοδος δύσκολη, τα περιθώρια είναι ασφυκτικά, οι διαδικασίες δεν έχουν την άνεση που θα έπρεπε να έχουν, όμως πρέπει να επισημάνω, ότι χρειάζεται συστηματική διαπραγμάτευση για πολλές πτυχές που αφορούν στην λειτουργικότητα της λύσης."

To Γραφείο Τύπου